Старац из Добоја притворен због силовања дјетета

nezavisne.com
Старац из Добоја притворен због силовања дјетета

Добој - Судија за претходни поступак Окружног суда у Добоју одредио је притвор седамдесетчетворогодишњем Б.С., осумњиченом за силовање дјетета старијег од 15 година.

Притвор је одређен по приједлогу Окружног јавног тужилаштва у Добоју, које је притварање старца затражило након што је он испитан.

Тужилац је, како нам је потврђено, притвор предложио због околности које указују да ће осумњичени боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Да он буде смјештен иза браве, предложено је и због тога што је оцијењено да би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

“Ради  се о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора у трајању од пет до 15 година, а које је посебно тешко у односу на начин извршења и посљедицу кривичног дјела”, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Добој.

Како је потврђено “Независним”, судија је прихватио приједлог тужиоца и осумњиченом одредио једномјесечни притвор због опасности од утицаја на свједоке и ремећања јавног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана