Српсчанин погинуо у превртању аута

nezavisne.com
Српсчанин погинуо у превртању аута

Србац - У слијетању и превртању возила киа погинуо је возач Драженко Сивац (37) из Српца, потврдио је извор близак истрази.

Несрећа се у суботу поподне око 16.45 догодила у мјесту Кочићево, између Српца и Нове Тополе.

Услиједио је детаљан увиђај на мјесту трагедије, како би се утврдили прецизни разлози који су довели до несреће.

“Увиђај је обавио дежурни тужилац Горан Ракић, заједно са полицијом из Градишке. Тужилац је наложио истрагу у циљу утврђивања узрока и свих околности под којима се десила несрећа”, рекли су из Окружног јавног тужилаштва Бањалука, одакле више детаља нису навели.

Међутим, извори блиски истрази казали су да је Сивац аутом излетио с пута на једној кривини те се преврнуо више пута и зауставио на крову.

Претпоставља се да је узрок несреће брза вожња, на шта указују први резултати истраге, односно трагови који су пронађени на мјесту догађаја.

Брза вожња, у комбинацији са непажњом, лако би могла бити узрок и незгоде која се у ноћи између суботе и недјеље догодила у центру Бањалуке. Штета је већа, али повријеђених, срећом, није било.

У Полицијској управи Бањалука су казали да је до незгоде дошло када је М.З. (32) из Бањалуке, возач аудија Љ7, изгубио контролу над тим теренцем у Видовданској улици те ударио у голф 5 и аутобуско стајалиште.

Прије него што је “ускочио” у стајалиште, ауди је порушио и 16 заштитних стубића поред улице.

“Још се утврђују детаљи те незгоде, у којој није било повријеђених”, рекли су јуче из полиције.

Дан раније је у саобраћајној незгоди у Бањалуци повријеђен мотоциклиста, и то у Улици Николе Пашића, а потом га је одвезло возило Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана