Srpčanin pucao na policajce koji su mu pritekli u pomoć

Nebojša Tomašević
Srpčanin pucao na policajce koji su mu pritekli u pomoć

Srbac - Dragan Berić (31) iz Srpca uhapšen je juče jer je iz očevog pištolja pijan zapucao na policajce koji su mu pritekli u pomoć nakon što je automobilom završio u kanalu u Inađolu kod ove opštine, saznaje “Glas Srpske”.

Srećom, napadač nije bio precizan pa su hici promašili mete i niko nije povrijeđen. Sve se desilo oko 2.30 časova kada su policajci pokušali da pomognu Beriću koji je “smartom” sletio s puta u manji kanal.

- Policajci su dobili informaciju da je automobil sletio s puta u Inađolu. Odmah po dolasku na mjesto nesreće prišli su da pomognu vozaču. Međutim, kada su mu prišli on je   iznenada otvorio vrata i iz pištolja ispalio hitac prema njima. Srećom, promašio ih je, a oni su ga brzo savladali i oduzeli mu oružje - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je nakon toga osumnjičeni Berić alkotestiran i utvrđeno je da ima 1,61 promila alkohola u krvi. Prema riječima ovog izvora pištolj iz koga je osumnjičeni pucao vlasništvo njegovog oca koji posjeduje dozvolu za oružje.

Berić u nesreći nije povrijeđen niti je na automobilu pričinjena velika  šteta. Nezvanično saznajemo da je tokom ispitivanja u policiji kazao da nije namjerno pucao na policajce već da je slučajno ispalio hitac iz pištolja.

- Kazao je kako mu nije bila namjera da puca na policiju i da ih ubije ili povrijedi. Ta njegova priča je sumnjiva, jer ako je slučajno ispalio hitac, postavlja se pitanje zašto je držao metak u cijevi i otkočeno oružje - kazao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale, potvrdili su da je Berić ispalio hitac prema policajcima koji su mu pokušali pomoći nakon što je vozilom sletio s puta.

- Osumnjičeni D. B. je uhapšen i biće ispitan, a u toku je istraga radi utvrđivanja okolnosti. Obaviješteno je Okružno tužilaštvo Banjaluka i u toku je rad na kvalifikaciji krivičnog djela - rekli su u PU Gradiška.

Nezvanično saznajemo, da će protiv Berića policija  tužilaštvu navjerovatnije podnijeti izvještaj za ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja.

Raniji napadi

Policajci su u posljednje vrijeme bili na meti napadača koji na njih pucaju, nalijeću autima i udaraju čim stignu. Državljanin Srbije Srđan Bugarski 9. jula je vozeći ukradeni “pežo 407”, udario u policijsku patrolu koja je pokušala da ga zaustavi u Krivači kod Bileće. Pri tom je udario i u kamion na putu. Policajac koji je pokušao da ga zaustavi u trenutku se sklonio i tako uspio da se spasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana