Српчанин погинуо док се враћао са свадбе

Горан Обрадовић
Српчанин погинуо док се враћао са свадбе

Бањалука - Четири особе су погинуле, а више их је повријеђено у тешким саобраћајним несрећама које су се током протеклог викенда догодиле у Бањалуци и Модричи.

На подручју Бањалуке за само дан и по погинуле су три особе, док је у суботу увече у близини Модриче погинула једна особа.

Милован Топић (53) из Српца погинуо је у ланчаном судару три аутомобила у ноћи између суботе и недјеље у мјесту Зелени вир, између Бањалуке и Челинца.

У Окружном тужилаштву Бањалука рекли су да се несрећа догодила јуче око 1.45 часова, те да су том приликом теже повријеђене двије особе, које су превезене у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука.

У несрећи су учествовали Топић, који је возио аутомобил “пасат 5”, Милица Митраковић (33), такође из Српца, која је управљала аутомобилом “фијат пунто”, те Дејан Зељић (25) из
Челинца који је био за управљачем “пасат каравана”.

Топић је на лицу мјеста остао мртав, а повријеђена је његова супруга Весна Топић, као и Зељић, док су са лакшим повредама прошли путници из “пунта”.

Према незваничним информацијама, Топићи и Митраковићева су се колима једно иза другог враћали са свадбе и кретали су се из правца Челинца према Бањалуци. У супротном правцу је истим путем ишао Зељић, који се наводно враћао кући у Опсјечко. На веома оштрој кривини, код које је недавно био одрон, Топић је “пасатом” прешао на лијеву страну коловоза и директно се сударио са Зељићем у “пасат каравану”. Према причама мјештана који живе у близини, постоје двије верзије како се догодила ова несрећа. Према једној верзији, Топић је у кривини кренуо да престигне Митраковићеву и тада се сударио са Зељићем који је ишао из супротног смјера, а према другој верзији, он је избјегавао мјесто гдје је био одрон и у том тренутку из супротног правца је наишао Зељић.

Још један тешки ланчани судар догодио се на подручју Модриче, а погинула је Рајка Ракановић (42) из Добоја. Ова несрећа се догодила у суботу око 20.20 часова у мјесту Ботајица код Модриче када су се сударили “форд ескорт” који је возио Зоран Ракановић, “опел зафира” којом је управљао Ц. Р. (65) и “пежо” за чијим управљачем је био П. С. (34) из Бањалуке. Том приликом погинула је Ракановићева која је била у “ескорту”, а повријеђени су С. Ч. (24) из Лакташа и Д. Г. (20) из Бањалуке.

У двије одвојене несреће које су се догодиле у петак предвече и у ноћи на суботу на подручју Бањалуке погинули су бициклиста Миленко Станковић (67) и Ненад Вуксан (41) из Бањалуке. Станковић је настрадао у петак око 17 часова када га је у Карановцу док је возио бицикл ударио аутомобил “форд мондео” којим је управљао Мирсад Смајић (60) из Сарајева.

Два часа иза поноћи у улици Цара Лазара, код Градског моста у Бањалуци, погинуо је Вуксан, а тешко је повријеђен пјешак Данило Борковић. На њих је аутомобилом “мазда 6” налетио Огњен Бањац (28), држављанин БиХ и Њемачке.

Бањац је ишао из правца кружног тока од насеља Обилићево према мосту, изгубио контролу те скренуо улијево и ударио пјешаке, па слетио са пута и ударио у степенице куће.

Притвор

Послије саобраћајне несреће коју је изазвао Огњен Бањац, он је саслушан у Окружном тужилаштву Бањалука, послије чега је Основном суду у овом граду предложено да му буде одређен једномјесечни притвор. Притвор за њега је предложен због бојазни од бјекства пошто има пријављено пребивалиште у Бањалуци и Њемачкој.

 

Погинули

Петак око 17 часова - погинуо Миленко Станковић

Субота око два часа - погинуо Ненад Вуксан

Субота око 20 часова - погинула Рајка Ракановић

Недјеља око 1.45 часова - погинуо Милован Топић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана