Srebreničanin pretukao policajca zbog supruge

Nevena Bunić
Srebreničanin pretukao policajca zbog supruge

Srebrenica - Radivoje Stevanović (35) zvani Pic-Pic i braća Dušan (19) i Nedeljko Gligić (21) iz Srebrenice uhapšeni su zbog sumnje da su pretukli graničnog policajca iz Srbije i oštetili mu automobil, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u nedjelju oko 18 časova, a prema nezvaničnim informacijama, nasilnici su pretukli policajca jer je nekoliko dana ranije pretresao Stevanovićevu suprugu na granici sa Srbijom. Žena je navodno kontrolisana zbog sumnje da švercuje drogu, jer je njen suprug od ranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima.

- Stevanović je pobjesnio kada je čuo da mu je graničar dodirivao ženu. Njih dvojica su se prvobitno sukobili na benzinskoj pumpi u ovom mjestu. Tu je Stevanović nasrnuo  na graničara i prijetio mu da će ga zapaliti benzinom. Kasnije je sa braćom Gligić došao ispred kuće u Skelanima u kojoj policajac povremeno boravi, pošto živi u Srbiji. Razbili su mu stakla na “pasatu”, a potom ga pretukli - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Nasilnici su nakon premlaćivanja pobjegli, ali su ih organi gonjenja brzo pronašli i stavili im lisice na ruke.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su, navodeći inicijale, da uhapšenu trojku terete za nanošenje povreda, ugrožavanje bezbjednosti i oduzimanje tuđe stvari.

- Radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja. O svemu je obaviješteno i Okružno tužilaštvo u Bijeljini - rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Povrijeđeni policajac je zbrinut u bolnici u Bajinoj Bašti u Srbiji. Nije poznat stepen povreda koje je zadobio.

Incidenti su obilježili i prethodni vikend i u Istočnom Novom Sarajevu. Milomir Lučić (22) iz Istočne Ilidže i Luka Stanišić (20) iz Istočnog Novog Sarajeva uhapšeni su zbog sumnje da su flašama pretukli M. S. (22) u pekari u Spasovdanskoj ulici. Sve se desilo u subotu u četiri časa nakon noćnog izlaska. M. S. je ušao u pekaru, a potom su mu prišli Lučić i Stanišić sa kojima se posvađao. Svađa je ubrzo prerasla u tuču, u kojoj je dvojac flašama tukao mladića. Lučić je uhapšen iste večeri, a Stanišić naredni dan. Mladić je zbrinut u bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu sa posjekotinama na glavi i slomljenim zubom.

Premlatio ujaka

Izvor “Glasa Srpske” je ispričao da su Radivoje Stevanović i braća Gligić od ranije poznati po deliktima.

- Stevanović se ranije tukao i pravio je nerede, a navodno je premlatio i sopstvenog ujaka. Hapšen je zbog droge.  Braća Gligić poznati su po konzumiranju narkotika - rekao je ovaj izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana