Srdić: Keserovićeva imala potres i nagnječenje mozga

nezavisne.com
Srdić: Keserovićeva imala potres i nagnječenje mozga

Banjaluka - Milan Srdić, vještak specijalista sudske medicine, rekao je da je Banjalučanka Biljana Keserović (54) udarena najmanje devet puta, te da je zadobila teške povrede, među kojima i potres i nagnječenje mozga.

Srdić je svjedočio na suđenju Slobodanu Markoviću, koji je zbog pokušaja ubistva u banjalučkom Okružnom sudu bio osuđen na pet godina zatvora u septembru 2017. godine, ali je tu presudu na osnovu žalbe odbrane ukinuo Vrhovni sud RS i predmet lani vratio na novo suđenje u isti sud.

Pored ovih povreda, Srdić je naveo da je Keserovićeva u predjelu glave udarena četiri puta, a jednu povredu zadobila je kad je napadač njenom glavom udario od podlogu na kojoj je ležala. Takođe, naveo je da joj je bilo polomljeno drugo i deveto rebro, što su, kako smatra, teške povrede. Osim toga, imala je više lakih povreda i naveo oguljotine po glavi i nagnječenje grudnog koša. Smatra da te povrede nisu bile opasne po život i nisu trajno narušile zdravlje, ali da to što trenutno nema ozbiljnih posljedica ne može isključiti da ih neće biti.

Miljkan Pucar, Markovićev branilac, smatra da Srdić nije uradio nalaz u skladu s naredbom suda i nije utvrdio sve činjenice, te da je nalaz suprotan onome koji je uradio Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske gdje se navodi da su povrede rebra lake, a ne  teške, i smatra da Keserovićeva nije zadobila teške povrede.

Pucar je predložio vještačenje povreda koje je zadobio njegov branjenik, kao i vještačenje palice kojom je, prema optužnici, Marković tukao Keserovićevu.  Istakao je da treba utvrditi kakve povrede je zadobio optuženi jer su svjedoci koji su savladali Markovića nakon napada na ženu istakli da ga nisu tukli.

Marković je optužen da je Keserovićevu pretukao 5. decembra 2016. godine u podzemnoj garaži zgrade. Prema optužnici, on je napad isplanirao, pa je pod točak Biljaninog pežoa, parkiranog u garaži, postavio drvo kako ona ne bi mogla krenuti. Kada se sagnula da vidi u čemu je problem, Marković ju je napao i udario u glavu drvenom palicom obloženom najlonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana