Зворнички полицајци спријечили младића да се убије због љубави

Невена Бунић
Зворнички полицајци спријечили младића да се убије због љубави

Зворник - Сви смо ми људи од крви и меса и имамо проблема. Нико и ништа није вриједно твог живота јер си млад, чекају те лијепе ствари, а дјевојака ће увијек бити.

Овим ријечима полицајци Полицијске станице Зворник Драган Драгић (48), Назиф Мехмедовић (43) и Дејан Радовановић (27) обраћали су се младићу (30) из Зворника који је хтио себи да забије нож у срце због неузвраћене љубави.

Све се одиграло у недјељу поподне, када је полицију позвао брат младића који је хтио да потегне нож на себе. Рекао им је да његов старији брат жели да се убије због дјевојке која не жели везу са њим. Полицајци су потом дошли у стан у улици Светог Саве и почели разговор са несрећним младићем.

- Он је лежао на кревету у затамњеној соби и био покривен јорганом. Држао је нож на грудима. Почели смо на све начине да га одвраћамо од самоубиства. У почетку није желио да прича, да би послије неколико минута почео да нам говори: “Избошћу се, изађите!” Нисмо га послушали него смо наставили разговор и говорили му да нико није вриједан његовог живота јер нам је његов брат објаснио због чега хоће да се убије - почео је причу полицајац Драган Драгић, који је убјеђивао тридесетогодишњака да остави нож.

Међутим, ни то није успјело, па су Драгићеве колеге Мехмедовић и Радовановић изашли да позову помоћ.

- Остао сам у стану и даље наставио да разговарам са њим. Колеге су се потом вратиле и опет смо кренули да га убјеђујемо, говорећи му да је живот вриједан, да има других дјевојака и да га чекају лијепе ствари. Мало-помало, момак је почео да прича са нама. Послије 40 минута разговора оставио је нож крај кревета и одустао од самоубиства - испричао је Драгић.

Тридесетогодишњак је превезен у Дом здравља у Зворнику, а потом и у болницу у Лозници. Није био повријеђен, каже Драгић, али је био избезумљен и потресен.

У Полицијској управи Зворник похвалили су колегу који је спријечио младића да себи одузме живот.

- Брзом и ефикасном реакцијом наши службеници су успјели да спријече лице у намјери да изврши самоубиство. Акција је била успјешна захваљујући промишљености наших колега и вјештом прилагођавању ситуацији - навели су у Полицијској управи Зворник.

Морална дужност

Полицајац Драган Драгић не сматра да је спасавањем младића учинио херојски подухват јер је, како каже, дужност свих чувара реда да помажу унесрећенима.

- Морална дужност сваког човјека, не само полицајца, јесте да пружи руку другом човјеку који је унесрећен. Радим као полицајац већ 25 година и у својој каријери имао сам доста кризних ситуација у којима сам спасавао угрожене и несрећне - казао је Драгић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана