Specijalne ekipe iz Slovenije pridružile se roniocima u kanjonu Vrbasa

Nebojša Tomašević
Specijalne ekipe iz Slovenije pridružile se roniocima u kanjonu Vrbasa

Banjaluka - Pripadnici specijalne ekipe Civilne zaštite iz Kranja u Sloveniji sa psima tragačima uključili su se juče u potragu za tijelima Mladena Inđića (50) i Momira Radukića (53) koji su prije deset dana "tojotom", odnosno "škodom" sletjeli u Vrbas.

Osim timova sa dva čamca iz Slovenije u potrazi su učestvovali i ronioci Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, te iz ronilačkih klubova "Buk" iz Banjaluke i "Gnjurac" iz Laktaša. Potraga traje već deset dana, a do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" tijela nisu pronađena. Učešće specijalnih timova iz Slovenije obezbijedila je banjalučka firma "ARS inženjering" u kojoj je radio Inđić. U ovoj firmi su rekli da je to najmanje što su mogli da urade za svog radnika.

Predsjednik RK "Buk" Borislav Trninić kazao je da su psi tragači u koritu Vrbasa "označili" nekoliko lokacija gdje bi možda mogla da budu tijela nastradalih.

- Ronioci su u blizini tih mjesta zaranjali, ali za sad bez rezultata. U potrazi osim ekipa iz Slovenije s psima učestvuje više ronilaca i ljudi s čamcima. Hladan Vrbas otežava traganje - kazao je Trninić.

Dodao je da postoji mogućnost da su tijela nastradalih možda prošla ispod male brane Hidroelektrane "Bočac".

Obje nesreće, u kojima su stradali Inđić i Radukić, dogodile su se 24. aprila u popodnevnim časovima. Stradanje Radukića otkriveno je sasvim slučajno, prilikom potrage za Inđićem. Ronioci su 50 metara niže od "tojote" pronašli "škodu" sa tijelom Mirjane Radukić (48). Kasnije je utvrđeno da je s njom u vozilu bio i suprug Momir. Utvrđeno je da su oni u Vrbas sletjeli kod Surjana na putu Mrkonjić Grad - Banjaluka prilikom povratka za Sloveniju, gdje su živjeli.

Inđić je nastradao kada je vozeći džip "tojota" sletio u Vrbas skoro na istom mjestu gdje i Radukići oko 13 časova. S njim u vozilu bili su njegovi sugrađani iz Bijeljine Željko Ostojić i Ninoslav Sović, koji su uspjeli da se spasu.

Nesreće

Osim bračnog para Radukić i Mladena Inđića, u posljednjih deset dana još tri osobe su nastradale u više saobraćajki koje su se desile na prostoru Mrkonjić Grada, Šipova i Banjaluke. U Karanovcu kod Banjaluke život je izgubila Milica Kukić iz Laktaša. Ona je bila suvozač u "pasatu" koji je sletio u Vrbas. Srđan Čulić iz Mrkonjić Grada poginuo je 26. aprila kada je vozeći "opel astru" udario u drvo u Starom selu. Rajko Grahovac poginuo je 1. maja kada je automobil "ford fijesta" u kojem je bio sletio u provaliju duboku 200 metara u Gornjoj Perućici kod Šipova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana