Специјалне екипе из Словеније придружиле се рониоцима у кањону Врбаса

Небојша Томашевић
Специјалне екипе из Словеније придружиле се рониоцима у кањону Врбаса

Бањалука - Припадници специјалне екипе Цивилне заштите из Крања у Словенији са псима трагачима укључили су се јуче у потрагу за тијелима Младена Инђића (50) и Момира Радукића (53) који су прије десет дана "тојотом", односно "шкодом" слетјели у Врбас.

Осим тимова са два чамца из Словеније у потрази су учествовали и рониоци Специјалне јединице МУП-а Републике Српске, те из ронилачких клубова "Бук" из Бањалуке и "Гњурац" из Лакташа. Потрага траје већ десет дана, а до закључења овог броја "Гласа Српске" тијела нису пронађена. Учешће специјалних тимова из Словеније обезбиједила је бањалучка фирма "АРС инжењеринг" у којој је радио Инђић. У овој фирми су рекли да је то најмање што су могли да ураде за свог радника.

Предсједник РК "Бук" Борислав Трнинић казао је да су пси трагачи у кориту Врбаса "означили" неколико локација гдје би можда могла да буду тијела настрадалих.

- Рониоци су у близини тих мјеста зарањали, али за сад без резултата. У потрази осим екипа из Словеније с псима учествује више ронилаца и људи с чамцима. Хладан Врбас отежава трагање - казао је Трнинић.

Додао је да постоји могућност да су тијела настрадалих можда прошла испод мале бране Хидроелектране "Бочац".

Обје несреће, у којима су страдали Инђић и Радукић, догодиле су се 24. априла у поподневним часовима. Страдање Радукића откривено је сасвим случајно, приликом потраге за Инђићем. Рониоци су 50 метара ниже од "тојоте" пронашли "шкоду" са тијелом Мирјане Радукић (48). Касније је утврђено да је с њом у возилу био и супруг Момир. Утврђено је да су они у Врбас слетјели код Сурјана на путу Мркоњић Град - Бањалука приликом повратка за Словенију, гдје су живјели.

Инђић је настрадао када је возећи џип "тојота" слетио у Врбас скоро на истом мјесту гдје и Радукићи око 13 часова. С њим у возилу били су његови суграђани из Бијељине Жељко Остојић и Нинослав Совић, који су успјели да се спасу.

Несреће

Осим брачног пара Радукић и Младена Инђића, у посљедњих десет дана још три особе су настрадале у више саобраћајки које су се десиле на простору Мркоњић Града, Шипова и Бањалуке. У Карановцу код Бањалуке живот је изгубила Милица Кукић из Лакташа. Она је била сувозач у "пасату" који је слетио у Врбас. Срђан Чулић из Мркоњић Града погинуо је 26. априла када је возећи "опел астру" ударио у дрво у Старом селу. Рајко Граховац погинуо је 1. маја када је аутомобил "форд фијеста" у којем је био слетио у провалију дубоку 200 метара у Горњој Перућици код Шипова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана