Специјалац изазвао тучу па добио батине

Невена Бунић
Специјалац изазвао тучу па добио батине

Бањалука - Двојица припадника Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а РС кривично ће одговарати због учествовања у масовној тучи испред “Нектар паба” у Бањалуци, сазнаје Глас Српске”.

Обрачун групе мушкараца десио се почетком марта у вечерњим часовима у улици Саве Ковачевића, а према незваничним информацијама, припадници МУП-а РС су започели тучу.

- Специјалци су се првобитно посвађали са групом мушкараца у локалу, након чега су их радници обезбјеђења кафића избацили, као и групу са којом су се сукобили. Испред локала је дошло до масовне туче која није дуго трајала, јер су запослени у “Нектар пабу” позвали полицију која је брзо дошла и раставила разјарену групу - рекао је извор “Гласа Српске”.

Двојица виновника сукоба завршила су са лакшим повредама, а међу њима и један од припадника МУП-а РС.

У полицији нису саопштили имена учесника туче, али су потврдили да су међу њима специјалци.

- Због туче и физичког напада против три особе смо поднијели захтјев за покретање прекршајног поступка Основном суду у Бањалуци. Од три идентификована лица, двојица су припадници МУП-а РС који у то вријеме нису били на дужности - навели су у Полицијској управи Бањалука и додали да су о овом случају обавијестили Службу за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а РС.

Прије само десетак дана још један припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а РС имао је посла са полицијом. Службеник ове јединице Дејан Бандука (26) ухапшен је због сумње да је заједно са још једном особом претукао каратисту Дејана Ћетковића (26) из Кнежева, а све то због нервозе усљед несугласица у саобраћају.

Према сазнањима “Гласа Српске”, Бандука, који се сам путем телефона пријавио полицији, истражиоцима је рекао да га је Ћетковић први напао у улици Драге Врањеша у Кнежеву. Према незваничним информацијама, он је испричао да је својим “голфом 4” покушао да престигне “опел астру” у којој се налазио каратиста, који му то наводно није дозволио јер је разговарао путем мобилног телефона. Обојица су у једном моменту зауставили аутомобиле, изашли из њих и посвађали се. Специјалац је наводно испричао да га је Ћетковић први ухватио за руку и да је каратиста пао и главом ударио о пиштољ који се налазио за његовим појасом.

Ћетковић није желио да коментарише инцидент са припадником САЈ МУП-а. Незванично, он је полицији испричао да га је Бандука престигао и пресрео аутомобилом, након чега је дошло до обрачуна. Рекао је да га је возач “голфа 4” ударио пиштољем, након чега је испалио хитац у ваздух. У ПУ Бањалука саопштили су да утврђују све околности поводом овог случаја.

“Нектар паб”

У “Нектар пабу” потврдили су да се пред њиховим локалом десио обрачун специјалаца и групе.

- Колико знам, један од специјалаца је извукао дебљи крај у тучи, али не знам детаље нити повод сукоба јер је то било испред паба - рекао је један од радника “Нектар паба” који није желио да му објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана