Spavač ulovio švercera duvana i marihuane

Nebojša Tomašević
Spavač ulovio švercera duvana i marihuane

Brčko - Slobodan Sofrenović (62) iz Brčkog uhapšen je u akciji "Spavač" zbog sumnje da je švercovao marihuanu i rezani duvan.

Prilikom hapšenja kod njega u stanu pronađena je određena količina marihuane i oko 100 kilograma rezanog duvana za koji nije imao dokumentaciju. Pronađen je i pištolj, kao i određena količina municije.

Nezvanično saznajemo da stan nije u vlasništvu Sofrenovića, već da ga je on iznajmio.

U ovoj akciji brčanska policija privela je još dvije osobe, ali su one nakon ispitivanja puštene.

Iz Policije Brčko distrikta, navodeći inicijale, kazali su da je akcija izvedena u srijedu na osnovu operativnih saznanja policije.

- Policija je imala informaciju da tri lica posjeduju veće količine duvana i marihuane i da ih prodaju. Oni su locirani i na osnovu naredbe Osnovnog suda u Brčkom i pod nadzorom Tužilaštva pretreseni su stanovi i vozila koja oni koriste. Nakon kriminalističke obrade zadržan je samo S. S. (62) s područja Brčkog kod koga je nađen duvan i marihuana - saopšteno je iz policije.

Dodali su da osumnjičenog S. S. terete za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu trgovinu.

- S. S. će uz izvještaj o krivičnom djelu biti predat Tužilaštvu na dalje postupanje - rekli su u policiji i istakli da ne mogu da otkrivaju više detalja.

Prema nezvaničnim informacijama, Sofrenović je odranije poznat policiji po krivičnim djelima, a već je bio hapšen.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je policija Sofrenovića pratila duže vrijeme.

- Sumnjalo se da je on švercovao drogu na području Brčkog. Te sumnje su se na kraju i obistinile. Sada se istražuje na koji način je nabavljao drogu i duvan i kome je i kako to prodavao. Takođe, biće provjereno i da li je oružje koje je kod njega nađeno korišćeno u nekom krivičnom djelu i da li je ukradeno - kazao je izvor blizak istrazi.

Drogu otkrio pas

Izvor blizak istrazi je kazao da je drogu u stanu uhapšenog Sofrenovića otkrio pas koga koristi Jedinica specijalne policije.

- S obzirom na to da se sumnjalo da se on i još neka lica bave švercom narkotika policija je sa sobom vodila istreniranog psa. Životinja u prva dva pretresa nije ništa pokazivala, a u stanu Sofrenovića je nanjušila drogu koju smo kasnije i pronašli - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana