Спавач уловио шверцера дувана и марихуане

Небојша Томашевић
Спавач уловио шверцера дувана и марихуане

Брчко - Слободан Софреновић (62) из Брчког ухапшен је у акцији "Спавач" због сумње да је шверцовао марихуану и резани дуван.

Приликом хапшења код њега у стану пронађена је одређена количина марихуане и око 100 килограма резаног дувана за који није имао документацију. Пронађен је и пиштољ, као и одређена количина муниције.

Незванично сазнајемо да стан није у власништву Софреновића, већ да га је он изнајмио.

У овој акцији брчанска полиција привела је још двије особе, али су оне након испитивања пуштене.

Из Полиције Брчко дистрикта, наводећи иницијале, казали су да је акција изведена у сриједу на основу оперативних сазнања полиције.

- Полиција је имала информацију да три лица посједују веће количине дувана и марихуане и да их продају. Они су лоцирани и на основу наредбе Основног суда у Брчком и под надзором Тужилаштва претресени су станови и возила која они користе. Након криминалистичке обраде задржан је само С. С. (62) с подручја Брчког код кога је нађен дуван и марихуана - саопштено је из полиције.

Додали су да осумњиченог С. С. терете за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога и недозвољену трговину.

- С. С. ће уз извјештај о кривичном дјелу бити предат Тужилаштву на даље поступање - рекли су у полицији и истакли да не могу да откривају више детаља.

Према незваничним информацијама, Софреновић је одраније познат полицији по кривичним дјелима, а већ је био хапшен.

Извор близак истрази појаснио је да је полиција Софреновића пратила дуже вријеме.

- Сумњало се да је он шверцовао дрогу на подручју Брчког. Те сумње су се на крају и обистиниле. Сада се истражује на који начин је набављао дрогу и дуван и коме је и како то продавао. Такође, биће провјерено и да ли је оружје које је код њега нађено коришћено у неком кривичном дјелу и да ли је украдено - казао је извор близак истрази.

Дрогу открио пас

Извор близак истрази је казао да је дрогу у стану ухапшеног Софреновића открио пас кога користи Јединица специјалне полиције.

- С обзиром на то да се сумњало да се он и још нека лица баве шверцом наркотика полиција је са собом водила истренираног пса. Животиња у прва два претреса није ништа показивала, а у стану Софреновића је нањушила дрогу коју смо касније и пронашли - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана