Спасиоци се отровали димом у сарајевском насељу Ченгић вила

Н. Т.
Спасиоци се отровали димом у сарајевском насељу Ченгић вила

Сарајево - Четири члана Горске службе спасавања Нови Град - Сарајево отровали су се димом приликом гашења пожара у стану на деветом спрату зграде у сарајевском насељу Ченгић вила. Захваљујући њиховој брзој реакцији, у пожару нико од станара није повријеђен и избјегнута је већа материјална штета.

Свој четворици чланова ГСС Нови Град указана је помоћ у болници у Сарајеву и њихови животи нису угрожени. Предсједник Управног одбора ове службе Фахрудин Добрача, који се такође отворао димом, каже да се он и колеге добро осјећају.

- Пожар смо примијетили сасвим случајно, док смо се возили са једне интервенције из насеља Паљево. Када смо пролазили улицом Бећирбеговића, уочио сам да дим излази из стана на задњем спрату зграде. Убрзо смо видјели и пламен па смо отрчали до зграде и обавијестили станаре и кућепазитеља, са којим смо се попели на задњи спрат - испричао је Добрача и додао да су убрзо пронашли и у којем стану гори ватра, али је он био закључан.

Према његовим ријечима, позвали су ватрогасце, из чије службе им је речено да провале врата.

- Сазнали смо да у стану живи жена с малом дјецом, па смо муњевито обили врата, бојећи се да су унутра. Стан је био пун дима, а, срећом, у њему није било никога. Одмах смо почели да гасимо ватру противпожарним апаратима. Убрзо су стигли и ватрогасци, који су угасили пожар - рекао је Добрача.

Казао је да је ватра, колико су могли да виде, највјероватније избила прво на клима-уређају, од којег је планула и завјеса на прозору. Истакао је да ипак не може да говори о узроку пожара.

У МУП-у Кантона Сарајево су казали да им је овај случај пријављен у недјељу око 16 часова.

- Након гашења пожара обављен је увиђај, уз присуство овлаштеног судског вјештака противпожарне заштите. Узрок пожара биће утврђен накнадно - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана