Спасио дављеника па се утопио у таласима

Н. Т.
Спасио дављеника па се утопио у таласима

Игало - Секретар Удружења антифашиста и бораца НОР-а Илијаша Сенаид Ишерић утопио се у близини Игала у Црној Гори током спасавања младића од дављења у узбурканом мору.

Ова трагедија десила се у недјељу у поподневним часовима.

Према незваничним информацијама, Ишерић је, чим је у мору видио мушкарца како се гуши, без оклијевања прискочио у помоћ. Тог младића је спасао, али је он, нажалост, преминуо.

- Ишерић и његов колега су запливали према особи која се гушила како би је извукли. Прича се да је, након што је допливао до њега, дављеник у грчу и борби да се спаси ударио Ишерића у груди. Он је изгубио дах, а јаки таласи су га поклопили и одвукли под воду - казао је члан Удружења антифашиста и бораца НОР-а Илијаш Расим Алић.

Према његовим ријечима, Ишерић је прије него што је потонуо рекао човјеку који је био с њим: “Ти се спасавај, ја не могу ништа више”. Према незваничним информацијама, након неког времена други људи извукли су Ишерића из воде, али, нажалост, није му било спаса.

Чланови Удружења антифашиста и бораца НОР-а Илијаш о страдалом имају само ријечи хвале.

- Остали смо без великог човјека и пријатеља, без великог друга и борца. Драги наш друже, пријатељу, ниједна ријеч у овом моменту не може да опише тугу нити пренесе осјећања која се у овом моменту испреплићу, од љутње што се то десило тако, до бескрајне туге јер смо те изгубили. Хвала ти за сав твој рад, за све твоје бескрајно залагање, за твоју несебичност и твоју пожртвованост. Хвала ти за сваку твоју помоћ, за сваку лијепу и топлу ријеч, за напредак нашег удружења. Управни одбор удружења породици Ишерић изражава дубоко искрено саучешће поводом смрти нашег пријатеља - саопштено је из Удружења антифашиста.

Иза Ишерића су остали супруга и двојица синова, а породица, родбина, пријатељи и бројни суграђани од овог човјека великог срца ће се опростити данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана