Шокантни детаљи оптужнице против Радована Ђујића: Сина убио сјекиром па отишао спавати

nezavisne.com
Шокантни детаљи оптужнице против Радована Ђујића: Сина убио сјекиром па отишао спавати

Приједор - Радован Ђујић (73) из Приједора је свог сина Душка (44) прво ударио столицом, а затим убио сјекиром, након чега је отишао спавати.

Пише то у оптужници коју је против тог старца подигло Окружно јавно тужилаштво Приједор, а која је у посједу "Независних".

Оптужница указује на бројне бруталности овог злочина, па се тако може закључити и да је Радован тијело свог сина готово два мјесеца сакривао у ходнику!

Ко зна колико би још успио тајити своје свирепо убиство да случај 5. децембра прошле године није открила полиција.

"Радован Ђујић је убиство починио неутврђеног дана, у првој половини октобра 2017. године, у мјесту Брезичани, град Приједор, а након што је у вечерњим сатима Душко, који је живио у приземљу куће, дошао на спрат, гдје је живио Радован, са којим је одраније био у лошим породичним односима и са којим се у претходном периоду више пута вербално и физички сукобљавао", пише у оптужници.

Радован је тада, како се додаје, узео дрвену столицу и њоме Душка ударио у груди.

"Затим је, док је Душко био у ходнику, узео сјекиру и металним дијелом - ушицама, ударио сина више пута у главу, а најмање четири пута", пише у оптужници.

Након што је сјекиром премлаћени мушкарац остао беспомоћно лежати на поду ходника, гдје је убрзо и издахнуо, његов отац је, како се наводи, отишао у собу спавати, да би сутрадан, када је устао, дошао до Душковог тијела, гдје се увјерио да је четрдетчетворогодишњак преминуо.

"Потом је, не говорећи ником ништа, његово тијело оставио у истом положају на поду ходника, све до 5. децембра године, када су полицајци дошли и пронашли леш", пише у оптужници.

Комшије су раније за "Независне" испричале да су у кући страве и ужаса живјели Душко, његов психички болестан брат и њихов отац Радован, чија је супруга умрла 2015. године. По ријечима мјештана, старица Милица је за живота успијевала држати конце у рукама када су у питању муж и синови, а након њене смрти ситуација је измакла контроли. Мјештани кажу да су Радован, који је живио на спрату куће, гдје се пењао уским дрвеним степеницама, и његових двојица синова, који су били у приземљу, вољели попити, па ни свађе нису биле ријетке. По свједочењу мјештана, два мјесеца се Радован претварао да се ништа није догодило - орао је башту, а пред кућом је пекао и ракију! На питање гдје је Душко, он би им, кажу, одбрусио: "Откуд знам?!"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана