Snimcima seksa od ljubavnika iznudila 3.000 KM

Nevena Bunić
Snimcima seksa od ljubavnika iznudila 3.000 KM

Doboj - D. D. (28) iz Doboja osumnjičena je da je video-snimcima i fotografijama seksualnog odnosa ucjenjivala ljubavnika i tako od njega iznudila oko 3.000 KM, saznaje "Glas Srpske".

Dobojka je prijavljena Okružnom tužilaštvu u ovom gradu zbog ucjene, a tereti se da je u prethodnih 30 dana od ljubavnika u nekoliko navrata uzimala novac, prijeteći mu da će njegovoj porodici i prijateljima poslati kompromitujuće video-snimke i fotografije.

Prema nezvaničnim informacijama, par je bio u tajnoj vezi od 2016. godine, a oboje su u braku i imaju djecu. Ljubavnik, koji radi u inostranstvu, je odlučio da polako prekine vezu. Rjeđe joj se javljao nego ranije, a neko vrijeme se nisu ni viđali. Kada je shvatila da se bliži kraj njenoj tajnoj vezi, odlučila je da se osveti, sada već bivšem ljubavniku.

- Odranije je imala slike na kojima su oboje nagi, a snimila je i njihov seksualni odnos i odlučila da od svega toga izvuče korist. Ljubavniku, koji je stariji od nje, slala je prijeteće poruke putem "Fejsbuka". Govorila mu je da će snimke i fotografije poslati njegovoj ženi, djeci i prijateljima. On joj je dao novac, strahujući da će mu ti kompromitujući sadržaji rasturiti porodicu - rekao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da su saslušali D. D., i da Okružno tužilaštvo treba da preduzme dalje mjere protiv nje.

- Osumnjičena se tereti da je oštećenom prijetila da će njegovim bliskim osobama otkriti sadržaje koji bi naštetili njegovoj časti i ugledu. Pri tome je od njega tražila novac - navela je portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

I u drugim gradovima u Srpskoj dešavalo se da su ucjenjivači putem "Fejsbuka" prijetili svojim partnerima da će javno objaviti njihove kompromitujuće slike i video-snimke.

U Zvorniku je u februaru uhapšen Z. A. (20) zbog sumnje da je putem lažnih profila atraktivnih djevojaka na "Fejsbuku" od Dobojlije iznudio oko 11.900 maraka. Mladić je napravio lažni profil djevojke na ovoj društvenoj mreži, a potom kontaktirao sa Dobojlijom koji ima oko 40 godina. Nakon dužeg dopisivanja, prevarant je saznao sve o budućoj žrtvi prevare. Saznao je koga ima u porodici, gdje radi, kolika su mu primanja. Poslije toga počeli su razmjenjivati ljubavne poruke, a Zvorničanin mu je predlagao i brak i zajednički put u inostranstvo. Mladi prevarant je od oštećenog tražio da mu uplati novac na bankovni i račun pošte, što je i naivni Dobojlija uradio. Nesuđeni mladoženja je tražio da se sastanu, ali se lažna "mlada" pravdala da nema vremena. Kada je Dobojlija počeo da sumnja u iskrenost osjećanja navodne djevojke, odbio je da uplaćuje novac, a prevarant je tada počeo da mu prijeti. I dalje se predstavljajući kao djevojka, rekao je da ima brata i prijatelje koji će ga prebiti ako mu ne da novac.

Prije samo dva mjeseca policija je ispitala Danijela P. (23) i maloljetnika (17), obojicu iz Novog Grada zbog sumnje da su ucjenjivali poznanika (23) objavljivanjem fotografija na kojima je nag i tako od njega iznudili 500 KM. Dvojac je u septembru napravio lažni profil atraktivne djevojke na "Fejsbuku" pa su počeli da komuniciraju sa dvadesettrogodišnjakom koga poznaju od ranije i razmjenjivali su eksplicitne fotografije. Kasnije su otkrili svoj pravi identitet i počeli su da ga ucjenjuju objavljivanjem tih slika na ovoj društvenoj mreži. Očajni mladić je pristao da im da novac, a nakon što im je u dva navrata platio, shvatio je da ga dvojac može ucjenjivati do unedogled, pa je sve prijavio policiji.

Ucjenjivanje eksplicitnim sadržajima otkriveno je i prošlog ljeta kada su uhapšeni Saška Kovačević (23) i Aleksandar Vasiljević i Milo Joksimović iz Modriče. Oni su ucjenjivali fratra I. K. snimcima seksualnog odnosa sa djevojkom, kojoj su platili da ima odnose sa njim. Ucjenjivanjem, koje je trajalo duže vrijeme, od katoličkog sveštenika iznudili su oko 250.000 KM, a on im je dao i svoj skupocjeni "audi". Kovačevićeva je zbog ovog slučaja osuđena na godinu zatvora u Osnovnom sudu u Doboju, na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Supruga saznala za prevaru

Prema nezvaničnim informacija, ljubavnik je slučaj prijavio policiji, kada je shvatio da ucjenjivanje može ići u nedogled.

- Njegova supruga je saznala za prevaru, ali je ipak odlučila da ostane uz njega. S druge strane, porodica njegove ljubavnice, koja ga je ucjenjivala, ne zna ništa o ovom slučaju - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana