Снимак интимног односа са дјевојком поставио на Facebook

Срна
Снимак интимног односа са дјевојком поставио на Facebook

Брчко - Основни суд Брчко дистрикта у цијелости је потврдио оптужницу против 25-огодишњака из Сарајева због основане сумње да је недопуштено снимио дјевојку за вријеме интимног односа и видео снимак дистрибуисао путем Facebookа.

Оптуженог се терети да је у мају прошле године видео снимак сексуалног односа са једном дјевојком, који је без њене сагласности начинио годину дана раније, путем Facebookа недопуштено доставио њеним познаницама.

Секретар брчанског Тужилаштва Самир Бегановић рекао је да су резултати истраге показали да је снимак начињен у приватним просторијама, чиме је повријеђена личност оштећене и нарушен њен приватни живот.

Он је додао да је оптужени починио кривично дјело неовлаштено оптичко снимање.

Образлажући изостављање идентитета, односно иницијала оптуженог, Бегановић је рекао новинарима да је Тужилаштво на тај начин жељело да заштити жртву.

"С обзиром на то да је овај пар живио у ванбрачној заједници и да су познати у Брчком, откривањем чак и иницијала оптуженог открио би се идентитет жртве", објаснио је Бегановић, истичући да се ово кривично дјело први пут процесуира пред правосуђем дистрикта и уопште пред правосуђем у БиХ.

За кривично дјело неовлаштено оптичко снимање, Кривичним законом дистрикта прописана је новчана казна или казна затвора у трајању до три године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана