Smrt pod traktorom kod Banjaluke

N. T.
Smrt pod traktorom kod Banjaluke

Banjaluka - Stanoja Šever (79) iz Gornjeg Pervana kod Banjaluke poginuo je u tom mjestu kada ga je pregazio traktor.

Nesreća se desila u ponedjeljak oko 14.30 časova nakon što se traktor koji je Šever parkirao na neravnom terenu sam pokrenuo.

- Šever je nakon završene vršidbe ugasio traktor i izašao iz kabine, ali nije ga ostavio u brzini, niti podigao ručnu kočnicu. Ubrzo je ova poljoprivredna mašina krenula niz brdo. Kada je to vidio, Šever je potrčao prema traktoru u namjeri da ga zaustavi. Međutim, okliznuo se i pao što je bilo kobno za starinu. Preko njegovih grudi prešao je zadnji točak. Nakon toga traktor se prevrnuo - ispričao je jedan od mještana Gornjeg Pervana koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima, nakon nesreće Šever je davao slabe znake života pa je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci. Nažalost, od posljedica povreda preminuo je u bolnici nekoliko časova kasnije.

U banjalučkoj policiji su kazali da su obavili uviđaj ove nesreće i utvrdili da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela. Izvor blizak istrazi je kazao da se sumnja da se traktor pokrenuo, jer Šever nije povukao kočnicu kad ga je parkirao.

Osim tragedije u kojoj je stradao Šever i u Sanskom Mostu je zabilježena teška nesreća u kojoj je život izgubila biciklista Edina Zukić (59) iz Sanskog Mosta. Nju je juče oko 9 časova pregazio kamion s prikolicom "man" kojim je upravljao R. Š. (65) iz Sanskog Mosta. Nesreća se desila na raskrsnici Prijedorske ulice i 17. krajiške brigade, a prema riječima očevidaca, prizor je bio stravičan.

- Kamion je prilikom skretanja udesno udario u ženu na biciklu i pregazio je - kazao je jedan od očevidaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana