Словенка погинула враћајући се са вашара

Сања Амиџић
Словенка погинула враћајући се са вашара

Прњавор - Држављанка Словеније Л.Ј. (21) погинула је, док су њени сународници Дејан Грбић (22) и Тим Кортник (22) тешко повријеђени када су возилом BMW X5 слетјели с пута у Хрваћанима код Прњавора.

Од силине удара возило се запалило, али су један од повријеђених младића и тијело настрадале дјевојке извучени захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца.

Несрећа се догодила на магистралном путу Прњавор - Клашнице у петак, у један час иза поноћи, када су се несрећни младићи и дјевојка највјероватније враћали са вашара који је те вечери био у Прњавору.

Како незванично сазнајемо, аутомобил је усљед брзе вожње у кривини ударио у брину поред пута, преврнуо се на кров, а потом и плануо.

- Када сам наишао својим возилом видио сам преврнуто возило и пламен који сукља из мотора. Младић, који је изгледа испао из возила, дозивао је у помоћ. Пријатељ и ја смо притрчали да видимо шта се дешава - казао је Александар Ковачевић из Лакташа, који је помагао несрећним људима и гасио возило које је плануло.

Према његовим ријечима, када је пришао возилу на предњем сједишту био је још један младић, који је такође дозивао у помоћ док дјевојка на задњем сједишту није давала знакове живота.

- Покушали смо да угасимо ватру и помогнемо заробљенима у возилу, али све је било узалуд. Одједанпут су се појавили ватрогасци коју су угасили буктињу и извукли људе - присјећа се Ковачевић.

Према причама других очевидаца, саобраћајна несрећа изгледала је стравично.

- Видјела сам да возило гори. Када сам чула да је унутра двоје младих људи ноге су ми се одсјекле - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

Како нам је испричао, тај дио пута гдје се несрећа догодила није за брзе вожње, јер су кривине веома оштре.

У Окружном тужилаштву Бањалука у петак, наводећи иницијале, рекли су да је након обављеног увиђаја дежурни тужилац Жељка Фабић наредила вјештачење ради утврђивања тачног узрока ове саобраћајне несреће.

- Тужилац је наложила и обдукцију тијела настрадале која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске - казали су у Окружном тужилаштву Бањалука.

Здравствено стање повријеђених је стабилно, рекли су у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука.

Потрага

Полиција трага за возачем аутомобила "пежо", који је на раскрсници улица Милутина Миланковића и Ивана Горана Ковачића у Бањалуци ударио у возило "пасат" за чијим је воланом био Радослав Рогић (58) из Бањалуке. Возач је том приликом повријеђен. Возило које је ударило у "пасат" наставило је да се креће даље па се потом забило у стуб уличне расвјете од којег се одбило и сударило са паркираним "пежоом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана