Слободе лишено 12 осумњичених за трговину дроге

Срна

Бијељина - У полицијској акцији "Примиум" у Бијељини је слободе лишено седам лица која су, углавном, од раније позната полицији по извршењу дјела из области злоупотребе дрога и других кривичних дјела, потврђено је Срни у Центру јавне безбједности Бијељина.

Ухапшена су лица чији су иницијали С.М., Д.М., В.М., С.П., Д.П., М.Р. и Б.Б..
У овој акцији која траје од јутрос слободе су лишена два лица у Сребреници и два лица у Братунцу чији су иницијали С.К. и Г.Ж., а припадници Федералног МУП-а ухапсили су у Тузли лице чији су иницијали А.А.

Полиција је код 13 осумњичених лица извшила претресе на 12 локација на подручју Бијељине, Сребренице, Братунца и Тузле.

Претреси су извршени по наредбама основног суда у Бијељини и Сребреници, те Кантоналног суда Тузла, због постојања основа сумње да су осумњичена лица извршила кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога, зеленаштво, изнуда, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и недозвољена трговина.

Акција се обавља у сарадњи са Окружним тужилаштвом Бијељина и у координацији са Кантоналним тужилаштвом Тузла и припадницима МУП-а ФБиХ.

Из полиције наводе да је у акцији пронађено оружје, већа количина новца, одређена количина медицинских дрога, те предмети који упућују на извршења кривичног дјела зеленаштво.

На подручју Тузле пронађено је око 500 грама хероина, одређена количина опојне дроге амфетамин-спид и вага за прецизно мјерење.

Из ЦЈБ наводе да је над лицима која су лишена слободе у овој акцији у току криминалистичка обрада, у сарадњи и под надзором поступајућег тужиоца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана