Слагала супругу да се породила па отела бебу

Н. Б.
Слагала супругу да се породила па отела бебу

Сарајево - Суд БиХ потврдио је оптужницу против Мерхунисе Дедић (28) из Високог због сумње да је 5. јула отела новорођенче у сарајевском насељу Хаџићи, лажно се представљајући као патронажна сестра.

У оптужници коју је подигло Тужилаштво Кантона Сарајево је наведено да је Дедићева мјесецима планирала отмицу. Она није могла имати дјеце, а свом супругу је слагала да је трудна па је ишла на “контроле” у Универзитетско-клинички центар у Сарајеву, гдје је и упознала мајку отете бебе Лејлу Исмаиловски, са којом се више мјесеци сусретала у чекаоници болнице.

Након одређеног времена Дедићева је инсценирала да има порођајне трудове па је лажирала да се породила у болници у Сарајеву, а супругу је рекла да је беба остала на клиници због мањих здравствених проблема.

- На дан отмице казала је супругу да иде по бебу те се упутила према Хаџићима. Упркос вишемјесечном планирању, Мерхуниса није знала у ком стану се налази породица Исмаиловски па је питала једну комшиницу која јој је показала гдје живе. Прије тога позвала је Лејлу лажно се представивши као радница болнице и рекла јој да бебу донесе на клинику ради додатног прегледа. Тада је покушала да отме бебу, али није успјела  јер је било пуно особа у болници - стоји у оптужници.

Након што јој први покушај отмице није успио, вратила се у Хаџиће и чекала нову прилику. Када је Лејла кренула у општину, она је маскирана у патронажну сестру ушла у стан и закључала у тоалет тетку дјетета Нађу Мехди те побјегла с бебом у изнајмљеном возилу. Након неколико часова полиција ју је пронашла у хостелу “Феријалац” гдје је била са новорођенчетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана