Слађан Дачић, полицајац који је спасио младића из Сане: Свако мој колега би урадио исто

Срна
Слађан Дачић, полицајац који је спасио младића из Сане: Свако мој колега би урадио исто

Приједор - Полицајац из Приједора Слађан Дачић /28/ није био на дужности када је ноћас скочио у Сану код градског моста у Приједору и спасио младића који је покушао да се убије.

Дачић, који је већ двије године запослен у Јединици за подршку Управе за обезбјеђење личности и објеката у Бањалуци, петнаестак минута иза поноћи био је са дјевојком која је потом аутомобилом кренула према Љубији и на огради градског моста угледала младића како се спрема да скочи.


Позвала је Слађана и он се врло брзо аутомобилом довезао до моста. Каже да је покушао да одговори младића од скока, али није успио.

"Стално је говорио да не зна да плива, али да мора да скочи", испричао је данас Слађан новинарима.

Потом је Слађан отрчао до краја моста и са обале скочио у ријеку. "Успио сам да га стигнем и ухватим за крагну и тако смо допливали до обале низводно неких 300-400 метара", прича Слађан.

Он је додао да се младић нагутао воде, али је врло брзо дошао себи и захваљивао се што га је спасио.

Слађанова дјевојка је већ била позвала хитну помоћ и полицију који су их дочекали на обали.

Дачић каже да није познавао младића који је покушао да се убије, али је касније од полиције сазнао да је ријеч о Н.М. /22/, запосленом у једној од градских пекара.

Након указане љекарске помоћи, Н.М. је збринут на одјељењу Психијатрије.

Слађан каже да би поново поступио исто, када би се нашао у сличној ситуацији, те да вјерује да би сваки његов колега учинио исто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана