Шкодом из рентакара платио дуг

Н. Т.
Шкодом из рентакара платио дуг

Бањалука - Горан Малетић (31) из Бањалуке пријављен је бањалучком Окружном тужилаштву због сумње да је коцкарски дуг платио "шкодом фабијом", коју је изнајмио од рентакар агенције "Контрол" из Бањалуке.

Из Центра јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале су казали да Малетића терете за утају којом је рентакар агенцију оштетио за 11.200 марака. Казали су да не могу да откривају детаље, као ни име оштећене агенције.

- Осумњичени Г. М. је аутомобил од једне бањалучке рентакар агенције изнајмио од 27. априла до 20. маја. Након истека рока изнајмљивања он возило није вратио. Истрагом овог случаја утврђено је да је аутомобил након изнајмљивања заложио на име коцкарског дуга једној особи у Црној Гори - наводи се у саопштењу полиције.

Према незваничним информацијама, Малетић је у Црној Гори наводно изгубио новац на покеру и апаратима за игре на срећу.

- Претпостављамо да му је особа којој је дуговао пријетила, па се одлучио да на овакав начин измири дуговање - казао је извор близак истрази.

Осумњичени Малетић је познат полицији по чињењу прекршаја и кривичних дјела.

Сличних случајева крађе возила од рентакар агенција у посљедње вријеме све је више. Посљедњи је забиљежен 7. септембра, када је полиција ухапсила Милана Игмана из Приједора, јер је продао "ситроен Ц5" од рентакар агенције "ДД драјву" из Градишке. Он је након изнајмљивања аутомобила пријавио да је украден. Полиција је истрагом дошла до сазнања да возило није украдено већ да га је Игман продао за 2.000 евра у Београду.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана