Скочио у Јабланичко језеро, доживио удар и утопио се

Н. Т.
Скочио у Јабланичко језеро, доживио удар и утопио се

Коњиц - Хајро Полимац (56) из Сарајева утопио се у Јабланичком језеру у мјесту Острожац код Коњица.

Његово тијело извучено је из воде, а прегледом је утврђено да је Полимац највјероватније умро усљед можданог удара који је доживио када је скочио у воду.

Очевици су испричали да је Полимац у суботу око 16.30 часова скочио у језеро и након тога нестао у дубини.

- Након скока није се појављивао на површини, па смо одмах позвали полицију и Хитну помоћ која је брзо дошла. Неки момци су одмах скочили за њим и покушали да га спасу. Нажалост, када су га извукли из воде, видјело се да је већ мртав. То су једино могли констатовати и љекари када су пристигли на језеро - рекао је један од очевидаца не желећи да се представи.

У МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) су казали да су увиђај обавили припадници полиције у Коњицу.

- На тијелу нису пронађени трагови насиља који би указивали на неко кривично дјело. Због тога неће бити обављена обдукција. Прве информације су говориле да је ријеч о утапању, али је љекар који је прегледао тијело изјавио да се према изгледу тијела може закључити да је он вјероватно доживио и мождани удар - рекли су у МУП-у ХНК и додали да је тијело настрадалог предато породици.

Прошле године у Јабланичком језеру живот је изгубио Алмедин Ахметхоџић (20), такође из Сарајева. Док је пливао, у тренутку је потонуо на дно језера, одакле га је у бесвјесном стању извукао познаник. Ахметхоџић је тада у тешком стању пребачен у болницу у Коњицу, а затим и у Клинички центар у Сарајеву, гдје је преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана