Скела пала и повриједила четири грађевинара у Лукавцу

Г. О.
Скела пала и повриједила четири грађевинара у Лукавцу

Лукавац - Четири радника повријеђена су у петак ујутро када се на њих обрушила скела на градилишту Исламског културног центра у Лукавцу.

У овој несрећи најтеже је повријеђен Енвер Синановић, а осим њега повреде су задобили и Неџад Бајрић, Сенад Жигић и Венер Омеровић.

- Примили смо четири особе и у свим случајевима ради се о политраумама, односно повредама главе, грудног коша и екстремитета. Једна особа је озбиљније повријеђена, али ниједан пацијент није животно угрожен - речено је у Дому здравља у Лукавцу.

Портпарол МУП-а Тузланског кантона Изудин Шарић је рекао да се обрушила дрвена ограда на куполи објекта и четири особе су повријеђени, те да је обављен увиђај уз присуство надлежног тужилаштва.

Директор предузећа "Сагра" из Стјепан Поља код Грачанице које је извођач радова на градилишту Исламског центра у Лукавцу, Сабахудин Авдић казао је да још није утврђен узрок обрушавања скеле и оплате на овом објекту у изградњи. Према његовим ријечима, до несреће на градилишту дошло је приликом скидања шалунга и оплате са куполастог дијела објекта на градилишту. 

Слична несрећа догодила се и крајем јануара у Сарајеву, када је такође дошло до обрушавања скела и том приликом два радника су погинула, а више их је повријеђено.

Настрадали су радници предузећа "Фамус градња" из Тешња Енес и Разим Халиловић.

- Гледали смо како су наше колеге заједно са зидом пале на земљу. Призор је био стравичан - причали су радници "Фамус градње" послије несреће.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана