Sjekli lim da izvuku mladića iz auta

N. T.
Sjekli lim da izvuku mladića iz auta

Banjaluka - Tri osobe su poginule, a više ih je povrijeđeno u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile tokom vikenda na području Banjaluke, Trebinja, Mostara i Zavidovića.

Ado M. (22) iz Zavidovića poginuo je juče kada se vozeći “džetu” sudario s “golfom 3” u svom gradu. Nesreća se desila u 2.50 časova, a za volanom “golfa” bio je I. A. koji je lakše povrijeđen. Očevici su ispričali da je od siline udara “džeta” uništena i vatrogasci su morali da sijeku lim kako bi izvukli stradalog mladića.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona kazali su da je M. A. nakon nesreće prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je umro u 4.50 časova.

Dan prije ove nesreće u Trebinju je poginula Slađana Krivoglav (35), a u Potkozarju kod Banjaluke traktorista Stojan Milaković (65). Krivoglav je nastradala u subotu u 8.25 časova kada ju je udarila “opel korsa” u trebinjskom naselju Gorica. Za volanom “korse” bio je njen sugrađanin Dragan Pejović zvani Bosanac koji je uhapšen i ispitan u policiji. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je Pejović izgubio kontrolu nad vozilom te prešao na suprotnu kolovoznu traku i udario u banderu, a zatim u Krivoglav koja je pješačila.

Milaković je nastradao nekoliko časova nakon ove nesreće, kada se upravljajući traktorom prevrnuo u Potkozarju kod Banjaluke. Mještani Potkozarja kazali su da je kobnog dana Milaković išao da doveze drva iz šume udaljene oko dva kilometra od njegove kuće.

- Otišao je u šumu, ali je nešto zaboravio pa se sam vratio do kuće. U povratku je na jednoj strmini izgubio kontrolu i prevrnuo se, te ga je traktor prignječio i usmrtio - kazao je jedan mještanin Potkozarja ne želeći da mu pominjemo ime.

Tokom jučerašnjeg dana u stravičnom sudaru “folksvagen turana” i “forda” povrijeđene su tri osobe. Teške povrede zadobili su vozač  “turana” R. P. (58) i njegov suvozač N. B. (59), dok je vozač “forda” K. A. (73) iz Mostara prošao s lakšim povredama. Nakon sudara “turan” se odbio i udario u betonski stub na obližnjoj benzinskoj pumpi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana