Шишић пребијао дијете јер му је сметао плач

Агенција
Шишић пребијао дијете јер му је сметао плач

Подгорица - Јелена Јововић (34) из Подгорице признала је пред тужиоцем да је знала да је њен невјенчани супруг Нермин Шишић из Тузле мјесецима тукао и злостављао њеног пенаестомјесечног сина Павла, јер му је сметао његов плач, јавили су црногорски медији.

Дјечак је преминуо у болници у понедјељак ујутро од посљедица сурових батина које је добио дан раније. Јововићева је тужиоцу рекла да је Шишића упознала преко друштвених мрежа и да се он доселио код ње  20. септембра 2017. године из Тузле.

- Шишић се у почетку нормално понашао према дјетету, након чега је у новембру почео да га туче, јер му је сметало што дијете плаче. Говорио је да плаче из хира и ударао га  шаком у лице и чупао га за уши. То се дешавало свака два до три дана. Примјећивала сам да када се вратим кући примијетим модрице на дјетету, на челу - стоји у исказу који је Јововићева дала тужиоцу.

Испричала је да је почетком јануара по повратку из продавнице, на глави малишана видјела повреде. Према њеним ријечима Шишић је тврдио да Павле пао и ударио главом о паркет.

- Рекла сам му да је тукао Павла. Нермин је након тога одвео дијете код љекара и неко вријеме престао да га туче. Онда је крајем јануара поново почео да удара дијете и то преда мном. Опомињала сам га да то не ради и онда је долазило до свађе  - стоји у исказу Јововићеве тужиоцу а преносе подгорички медији.

Она је рекла да је два-три дана прије страдања Павла, по повратку од фризера кући, затекла повријеђено дијете. Имало је модрице на обје стране лица, на челу, а усне су крвариле, пише у наредби. Осумњичени Шишић јој је, тврдила је тужиоцу, тада казао да су се дјетету "вратиле повреде". Признао јој је да је дјечака ударио шаком.

Јововићева је тужиоцу казала да се њен син у недјељу пробудио око десет часова и да је био малаксао и да му се спавало скоро на сваких сат времена.

"Заједно су све троје отишли на Љубовић између 12 и 13 сати. Видјела је да је дијете поспано и малаксало, да га је Шишић извадио из колица, јер је хтио да дијете хода. Било је малаксало након чега је Шишић ставио дијете на ћебе на ливади и ударио га шаком у главу. Павле је био потпуно малаксао када је Шишић позвао телефоном Хитну помоћ и кренули су према кући. Дијете је било код Шишића у наручју. Када су били у близини Кинеске амбасаде, дошло је возило Хитне помоћи и Шишић је отишао са дјететом док је мајка отишла код комшинице С. С. којој је рекла да дијете није добро и да не даје знакове живота, па је затим са њом отишла  до Дјечије болнице", стоји у службеној забиљешци тужиоца.

Тужилац тврди да Јововићева није могла да објасни зашто Шишића није пријавила полицији и Центру за социјални рад, нити зашто га није отјерала из куће када је почео да туче њеног сина, осим објашњења да се бојала Шишића.

Тузлак је познат полицији по извршењу кривичних дјела.

Бранио се ћутањем

Убица дјечака се на саслушању код тужиоца бранио ћутањем.

Нермин Шишић се терети да је 4. фебруара, убио дијете, које је претходно злостављао од новембра до тог дана.

- Он је малишана у више наврата ударао шакама у главу, чупао за уши и стискао за врат, да би 4. фебруара П. Ј. задао више удараца у предјелу главе, наносећи му тешке и по живот опасне повреде од којих је дијете преминуло на Институту за болести дјеце 5. фебруара. Окривљени је био свјестан свог дјела и хтио његово извршење", Опис је кривичног дјела "тешко убиство" -  стоји у службеном спису тужиоца.

Осумњичена Јововић се терети за кршење породичних обавеза. Она није штитила дијете од понижавајућих поступака и казни које вријеђају људско достојанство дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана