Син познатог бизнисмена убијен у сачекуши

Н. Томашевић, Ж. Домазет
Син познатог бизнисмена убијен у сачекуши

Источно Сарајево - Милош Остојић (30) из Источног Сарајева убијен је у сачекуши у Карађорђевој улици у насељу Лукавица у Источном Сарајеву испред свог клуба “Спарта”.

Према незваничним информацијама, злочин се догодио у уторак око 23 часа. Нападач је у Остојића пуцао чим је овај изашао из аутомобила испред клуба. Остојић је, тешко рањен, пао на асфалт, а убрзо након тога је преминуо.

- Непознато лице са фантомком на глави изашло је из “голфа 5” и испалило рафал у несрећног младића. Убица је након тога сјео у возило и упутио се у правцу “Енергоинвеста” у селу Иванићи. Тамо је запалио ауто и вјероватно прешао у друго возило и побјегао. Све указује на то да је нападач знао гдје ће то вече бити Остојић и зато се претпоставља да је злочин испланиран - казао је извор “Гласа Српске”.

Запослени у локалу “Спарта” и станари Карађорђеве улице одмах су позвали полицију, која је брзо стигла, као и екипе хитне помоћи, али, нажалост, Остојићу није било спаса. Убрзо након злочина блокирани су сви пунктови који воде из Источног Сарајева.

Полиција је јуче испитала више особа са разних локација због сумње да се могу довести у везу са убиством Остојића. Према писању појединих портала, јуче су у Сарајеву ухапшени младић и дјевојка, држављани Црне Горе, који се могу довести у везу са убиством Остојића. - Полиција Кантона Сарајево предала је у надлежност Полицијској управи Источно Сарајево лица која су легитимисана у Сарајеву, а доводе се у везу са убиством Милоша Остојића, сазнаје Срна. Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Сувада Кулдија рекла је Срни да је сарајевска кантонална полиција предала Полицијској управи Источно Сарајево лица која су се налазила у возилу, које је јуче у Сарајеву контролисано на захтјев Полицијске управе Источно Сарајево. “Наведена лица су у надлежност Полицијске управе Источно Сарајево предата одмах након што их је наша патрола зауставила и легитимисала”, рекла је Кулдија, која није могла да изнесе више детаља о овом случају.

У Полицијској управи Источно Сарајево истакли су да истрагу убиства води МУП Републике Српске.

- Службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, у сарадњи са ПУ Источно Сарајево, спроводе истрагу с циљем утврђивања свих околности, као и идентитета лица које је починило тешко убиство и усмртило М. О. из Источног Сарајева. Све мјере и радње се спроводе под  надзором надлежног тужиоца Републичког јавног тужилаштва - саопштено је из МУП-а РС.

Убијени Остојић није имао полицијски досије и није долазио у сукоб са законом, тако да мотив овог злочина нису криминални обрачуни.  Остојићева породица је власник неколико предузећа, као и познате фирме “Златно зрно”. Отац убијеног младића Драган Остојић јуче је, тешко потресен, кратко рекао да његов син никада није био у мутним водама и да никоме ништа није дуговао. Особе које су познавале убијеног младића кажу да је био вриједан и посвећен послу. Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је  да је Остојић убијен у класичној сачекуши и апеловао да надлежне институције што прије открију убицу. Он је навео да је убијени младић син једног од најуспјешнијих бизнисмена са простора Источног Сарајева, који је много помагао локалној заједници.

Три ране

Портпарол болнице “Србија”  Далибор Бошковић рекао је да је Остојић у ову болницу довезен око 23 часа без знакова живота, пулса и притиска.

- Имао је три прострелне ране и вјероватно је преминуо на лицу мјеста или убрзо усљед искрвављења. Повреде настале у предјелу препона и карлице оштетиле су велике крвне судове. Након покушаја реанимације смрт је проглашена у 23 часа и 50 минута - рекао је Бошковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана