Sin biznismena bludničio nad djecom?

Sin biznismena bludničio nad djecom? 07.10.2017 08:02 | N. T.

Banjaluka - Sin jednog banjalučkog biznismena Š. A. (38) uhapšen je i predložen mu je jednomjesečni pritvor zbog bludničenja nad djecom i nasilja nad suprugom.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva saopšteno je da ga terete za polno nasilje nad djetetom i nasilje u porodici.

- Osumnjičeni Š. A. je krivična djela počinio od 2015. do 2017. godine. Pritvor za njega je zatražen zbog bojazni da će uticati na svjedoke i postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi on mogao ponoviti krivično djelo - saopšteno je iz Tužilaštva i dodato da će odluku o pritvoru donijeti sudija za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda.

U Tužilaštvu nisu mogli da otkrivaju detalje niti da kažu da li je riječ o djeci osumnjičenog.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" banjalučki Okružni sud nije saslušao osumnjičenog i donio odluku o pritvoru.

Nezvanično saznajemo da je policija tokom hapšenja Š. A. pronašla i fotografije na kojim je on nag u blizini djece, ali to niko nije mogao da potvrdi. Osim toga navodno su pronađene i fotografije koje ukazuju i na moguću dječiju pornografiju.

Više informacija i detalja o ovom slučaju nije moguće otkrivati s ciljem zaštite maloljetnih žrtava.

Osumnjičenog Tužilaštvo tereti prema starom Krivičnom zakonu Republike Srpske, koji je bio na snazi u vrijeme počinjenja krivičnog djela. Prema tom zakonu za polno nasilje nad djetetom za koje je osumnjičen Š. A. predviđena je najmanja kazna od pet godina zatvora, a za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici od godine do pet godina robije.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica