Син бизнисмена блудничио над дјецом?

Син бизнисмена блудничио над дјецом? 07.10.2017 08:02 | Н. Т.

Бањалука - Син једног бањалучког бизнисмена Ш. А. (38) ухапшен је и предложен му је једномјесечни притвор због блудничења над дјецом и насиља над супругом.

Из бањалучког Окружног тужилаштва саопштено је да га терете за полно насиље над дјететом и насиље у породици.

- Осумњичени Ш. А. је кривична дјела починио од 2015. до 2017. године. Притвор за њега је затражен због бојазни да ће утицати на свједоке и постојања нарочитих околности које указују да би он могао поновити кривично дјело - саопштено је из Тужилаштва и додато да ће одлуку о притвору донијети судија за претходни поступак бањалучког Окружног суда.

У Тужилаштву нису могли да откривају детаље нити да кажу да ли је ријеч о дјеци осумњиченог.

До закључења овог броја "Гласа Српске" бањалучки Окружни суд није саслушао осумњиченог и донио одлуку о притвору.

Незванично сазнајемо да је полиција током хапшења Ш. А. пронашла и фотографије на којим је он наг у близини дјеце, али то нико није могао да потврди. Осим тога наводно су пронађене и фотографије које указују и на могућу дјечију порнографију.

Више информација и детаља о овом случају није могуће откривати с циљем заштите малољетних жртава.

Осумњиченог Тужилаштво терети према старом Кривичном закону Републике Српске, који је био на снази у вријеме почињења кривичног дјела. Према том закону за полно насиље над дјететом за које је осумњичен Ш. А. предвиђена је најмања казна од пет година затвора, а за насиље у породици или породичној заједници од године до пет година робије.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица