Силовао и опљачкао старицу у њеној кући у Босанском Петровцу

Небојша Томашевић
Силовао и опљачкао старицу у њеној кући у Босанском Петровцу

Босански Петровац - Русмир Икановић (43) из Цазина ухапшен је због сумње да је силовао и опљачкао старицу К. М. (81) у њеној кући у селу Бунара код Босанског Петровца, сазнаје “Глас Српске”.

Овај случај прво је пријављен као разбојништво, због чега је осумњичени убрзо и ухапшен, али је каснијим прегледом утврђено да је старица силована. Према незваничним информацијама, Икановић је у кућу несрећне старице упао 7. децембра око 23 часа.

- Развалио је врата на кући и напао је старицу док је спавала. Ухватио ју је за врат и почео да дави тражећи новац, након чега је несрећну жену ударио више пута па силовао. Она је након доласка полиције рекла да је била уплашена и шокирана и да и не зна шта се и како десило, јер се борила за живот. Жалила се на болове - казао је извор близак истрази.

Додао је да је она одмах након пријаве случаја превезена у Дом здравља у Петровцу, гдје утврђено да је задобила лакше повреде, а случај је окарактерисан као разбојништво.

Према његовим ријечима, тек послије неколико дана, након што је старицу неко од родбине превезао у Универзитетски клинички центар Републике Српске, утврђено је да је жена силована.

Од мјештана села Бунара сазнајемо да је осумњичени Икановић радио на изградњи водовода у овом селу. Он је, како кажу, радио као помоћни радник у грађевинској фирми која је протеклих десетак дана изводила радове.

- Нападнута старица има два сина, који живе у Лакташима и Приједору. Син из Приједора је први дошао до мајке која му је испричала шта се десило и пријавио је напад - рекао је један од мјештана Бунара, не желећи да му помињемо име.

Од Икановићевих радних колега сазнајемо да је он почео да ради прије мјесец и по и да се ничим није истицао.

- Код нас је радио с лопатом. Има супругу и сина, који буду у Њемачкој, а он је овдје био привремено док не добије документа да иде код њих. Нисам се с њим дружио, али знам да је становао у кући Раде Кецмана. Вјероватно се навече извукао из куће и отишао у село те починио ово гнусно дјело - испричао је један од Икановићевих колега, не желећи да му помињемо име.

Из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона потврђено је да им је овај случај пријављен 7. децембра и да се у почетку водио као разбојништво.

- Према тој пријави у кућу К. М. (81) је упао разбојник који ју је напао и од ње изнуђивао новац. Убрзо након пријаве ухапшен је осумњичени И. Р. из Цазина, коме је на терет стављено кривично дјело разбојништво - саопштено је из МУП-а УСК-а.

Додали су да је старица превезена у УКЦ РС, гдје 11. децембра прегледом утврђено да има повреде које указују на то да је силована.

- Осумњичени И. Р. поново је ухапшен и испитан на околности силовање. Више детаља не можемо да кажемо - рекли су у МУП-у УСК-а.

Сазнајемо да су током истраге инспектори изузели одјећу нападнуте старице, а наређена је и ДНК анализа трагова.

Повреде

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске саопштено је да им је пацијенткиња К. М. (81) довезена приватним возилом 10. децембра.

- Прегледом је утврђено да јој је повријеђен десни кук и оба кољена, те је збринута. Након санирања тих повреда смјештена је на Клинику за гинекологију и акушерство. По налогу Полицијске управе Бањалука обављен је гинеколошки преглед уз присуство инспектора - рекли су у УКЦ РС и додали да не могу да откривају више информација и да се за све детаље обратимо надлежним институцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана