Sestra osumnjičenog dilera napala TV ekipe

Nevena Bunić
Sestra osumnjičenog dilera napala TV ekipe

Doboj - Privođenje u tužilaštvo Dobojlija Anđelka Miličevića (27), Milana Mitrovića (33) i Kristijana Majstorovića (23), koji su uhapšeni zbog sumnje da su rasturali drogu, obilježio je incident jer je Miličevićeva sestra napala snimatelje dviju televizijskih stanica, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

 

 

 

Dok je štitila brata, njoj su zasmetali izvještači TV BN i RTV Doboj kojima je uz gestikulaciju rukama vikala: “Šta snimate, šta ćete vi ovdje?” Policija je zaštitila predstavnike medija i udaljila djevojku.

Miličeviću na teret stavljaju da je, pored narkotika, preprodavao i eksploziv. Trojka je uhapšena u utorak u akciji “Teatar” koju su sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Pretresom objekata koje oni koriste pronađeno je 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina, dva kilograma eksploziva i novac u raznim valutama.

- Osumnjičene A. M., M. M. i K. M. teretimo da su kao organizovana kriminalna grupa duže vrijeme na širem području Doboja prodavali drogu. A. M. teretimo i za promet nedozvoljenog oružja ili eksplozivnih materija - rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović i dodala da je istraga ovog slučaja trajala nekoliko mjeseci.

Trojka je nakon ispitivanja predata u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju.

I policija u Prijedoru takođe je imala posla sa švercerima droge. Kako je “Glasu Srpske” potvrđeno, Tofik Zenković (69) iz ovog grada uhapšen je nakon što je policija kod njega pronašla oko kilogram marihuane. Prema nezvaničnim informacijama, on je u utorak u popodnevnim časovima u ulici Žarka Zgonjanina nosio drogu u crnoj plastičnoj kesi.

“Glas Srpske” saznaje da je­ tokom dalje istrage policija uhapsila i Igora Šumara (39) iz Prijedora kojeg sumnjiče da je preprodao narkotike Zenkoviću. Pretresom njegovog stana pronađeno je 130 metaka različitog kalibra i sedam okvira za automatsku pušku.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da rade na rasvjetljavanju krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i promet opojne droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Šumar i Zenković su nakon ispitivanja i 24-časovnog pritvora pušteni da se brane sa slobode.

 

“Kamagra”

Policija je uhapsila M. B. (26) iz Šipova nakon što je prilikom kontrole “golfa” kojim je upravljao pronašla paketić marihuane, gasni pištolj i dva pakovanja “kamagre”.

Mladić je kontrolisan u utorak u ulici Nikole Tesle. U automobilu je pronađena i metalna mrvilica i papir za uvijanje droge. Nakon ispitivanja M. B. je pušten da se brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana