Šestoro poginulih u četiri saobraćajne nesreće tokom vikenda

Nebojša Tomašević
Šestoro poginulih u četiri saobraćajne nesreće tokom vikenda

Banjaluka - Šest osoba poginulo je u četiri odvojene saobraćajne nesreće koje su se dogodile tokom vikenda na putevima kod Mostara, Posušja i Teslića.

Na području Mostara juče su poginuli G. S. (20) i S. V. (21) iz Konjica koji su automobilom “golf 1” sletjeli u rijeku Neretvu kod Jablanice. Kod Posušja život su izgubili S. M. (22) i J. J. (22), koji su “folksvagen polom” sletjeli s puta Posušje - Rakitno. Pješak Krsto Aleksić (64) iz Đulića kod Teslića poginuo je kada ga je udario “golf 4” kojim je upravljala njegova komšinica Nevenka Aleksić. Mirza Mutić iz Mostara život je izgubio u subotu kada je “fijat puntom” sletio u rijeku Bunu.

Stravična nesreća kod Jablanice u kojoj su život izgubili G. S. i S. V. dogodila se između 1.00 i 1.30 časova kod mosta “Begića i Begovića” u mjestu Aleksin Han.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić je istakao da je automobil probio zaštitnu ogradu na mostu i upao u Neretvu.

- Na tom dijelu Neretva je veoma duboka. Dvije osobe su pronađene u automobilu. Kako bi provjerili da li je s nastradalim bio još neko ronioci će detaljno pregledati rijeku na mjestu nesreće - rekao je Marić.

On nije mogao reći šta je uzrok ove stravične nesreće dok ne bude završen uviđaj i istraga.

Izvor blizak istrazi je kazao da se sumnja da je brza vožnja dovela do tragedije. Automobil u kojem su nastradali mladići juče je iz vode izvučen u popodnevnim časovima uz pomoć dizalice.

 Više informacija o ovoj nesreći biće poznato kada bude završen uviđaj i istraga.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona naredio je obdukciju tijela nastradalih, kao i vještačenje tragova i automobila s ciljem utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća.

Nesreća u kojoj je poginuo Mirza Mutić dogodila se u subotu tokom noći, kada je “fijat puntom” iz nepoznatih razloga sletio u rijeku Bunu. Automobil sa tijelom vozača u njemu pronađen je u rijeci u subotu oko 13 časova. U policiji su istakli da će nakon istrage biti poznato kako je došlo do ove nesreće.

Statistika

Tokom prva tri mjeseca ove godine na putevima u Republici Srpskoj i FBiH poginule su 63 osobe. Prema podacima Savjeta za bezbjednost saobraćaja RS, na području Srpske u prva tri mjeseca ove godine u saobraćajnim nesrećama poginulo je 35 osoba dok je 105 lica teško povrijeđeno.

Tokom prva tri mjeseca 2015. na putevima u FBiH poginulo je 28 osoba, a od tog broja 13 je vozača, sedam putnika i osam pješaka. U tim nesrećama teže je povrijeđeno 197 lica. Tokom prvog kvartala ove godine ukupno se dogodilo 6.249 nesreća od kojih je 37 bilo s poginulima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana