Serijski pljačkaši harali i u Doboju i Modriči

Nevena Bunić
Serijski pljačkaši harali i u Doboju i Modriči

Doboj, Modriča - Savo Marinković (59) iz Obrenovca u Srbiji i Radovan Kozomara (57) iz Livna osumnjičeni su da su opljačkali pet stanova u Doboju i Modriči, odakle su ukrali sve što ima bilo kakvu vrijednost, saznaje “Glas Srpske”.

Policija je otkrila da su serijski pljačkaši stanova i kuća u Srpskoj harali i u ova dva grada. Marinkovića sumnjiče da je u maju opelješio četiri stana u Doboju i Modriči, a sa Kozomarom je uspio da opljačka i stan u Doboju.

- Pljačke su izveli tako što bi pozvonili i, ukoliko niko ne bi otvarao, uz pomoć alata bi provaljivali. Nakon premetačine krali bi sve što ima vrijednost, od novca, ručnih satova do elektronskih uređaja. Ukoliko bi vlasnici otvorili, lopovi bi izmislili priču da traže nekog drugog i da su pogriješili stan - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su, navodeći inicijale, da Marinkovića terete za četiri teške krađe i tri provale, a Kozomaru za jednu tešku krađu.

- Dio otuđenih predmeta je pronađen i biće vraćen vlasnicima. Nakon dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenih ćemo podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu - naveli su u PU Doboj.

Nezvanično, Marinković je prilikom provale u dom, koji nije uspio da opljačka, pobjegao kada je ugledao ukućanina i čuo buku, a u jednom stanu nije uspio ništa vrijedno da pronađe. Marinković i Kozomara uhapšeni su prije nekoliko dana u Banjaluci prilikom bijega od policijske patrole i to nakon pljačke stana u ulici Relje Krilatice. Kod njih su tada pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krađa, kao i lomač brava koji služi za provaljivanje. Nezvanično, kod Marinkovića je policija pronašla novac, rukavice, zlatne lančiće i drugi nakit. Kozomara je kod sebe imao nož i novac u raznim apoenima. Marinkoviću je Okružni sud u Banjaluci već odredio jednomjesečni pritvor, a Kozomara je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Za Marinkovićem su ranije bile raspisane potjernice PU Banjaluka, Gradiška, Doboj i Bijeljina. Njega terete i da je 10. i 23. maja opljačkao stan i kuću na području Banjaluke i Laktaša.

Apel

U Policijskoj upravi Doboj apelovali su na stanovnike da budu oprezni prilikom otvaranja vrata neznancima.

- Građanima savjetujemo i da, ukoliko u blizini zgrada uoče nepoznate ili sumnjive osobe koje traže nekoga, o tome odmah obavijeste policiju - naveli su u PU Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana