Секулићу за убиство супруге пријети десет година затвора

Небојша Томашевић
Секулићу за убиство супруге пријети десет година затвора

Бањалука - Бањалучки Окружни суд потврдио је оптужницу против Драшка Секулића (41) из Приједора, којом га терети за насиље у породици током којег је ножем усмртио супругу Наташу (37).

У Окружном тужилаштву Бањалука су објаснили да он није оптужен за убиство већ за насиље у породици, током којег је усмртио члана породице. Према Кривичном закону, за ово дјело предвиђена је казна затвора од најмање 10 година.

Након потврђивања оптужнице Секулићу је Суд продужио притвор, који може трајати до изрицања првостепене пресуде.

Оптужница Секулића терети да је 24. маја супругу Наташу ножем убо четири пута и нанио јој тешке повреде. Она је преминула на путу до болнице. У вријеме почињења овог дјела Драшко је био пијан и након хапшења у крви му је измјерено 1,29 промила алкохола. Убиству је претходила жестока свађа између Драшка и Наташе, јер га је она напустила и отишла од њега. Њих двоје нису живјели заједно, а тога дана Драшко је дошао код супруге кући и наговарао је да му се врати. Посвађали су се и током свађе Драшко је зграбио нож и избо супругу. Након убиства није побјегао, већ је сачекао полицију и предао се. Оптужница против Драшка није објављена, јер ће тужилаштво тражити да се поступак води без присуства јавности, због заштите интереса Наташиног и Драшковог сина, који је у вријеме злочина био малољетан. Током саслушања у полицији Драшко је изјавио да је волио Наташу и да није имао намјеру да је убије. Тада је казао да је Наташа узела нож и покушала да га убоде, али да јој га је он отео и убо је неколико пута.

Њихови познаници и родбина су испричали да су се они растали у августу 2014. године, јер је Драшко пуно пио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана