Seksualno zlostavljao pastorku

Nebojša Tomašević
Seksualno zlostavljao pastorku

Banjaluka - Radovan M. iz Kozarske Dubice osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja pastorke, koja danas ima dvadeset godina.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić. Poslije izricanja presude vijeće je osuđenom produžilo pritvor, u kojem se nalazi od avgusta 2014. godine.

Prema presudi, on je svoju pastorku zlostavljao duži period, čak i u vrijeme kada je bila maloljetna. U presudi je navedeno da je pastorku zlostavljao od 2009. do avgusta 2014. godine. Seksualno ju je zlostavljao dva puta tokom 2009. godine i jednom u 2014. godini.

Sud je prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuće okolnosti za optuženog uzeo to što je dobar domaćin, kao i njegovu raniju neosuđivanost. Zbog osjetljivosti slučaja, suđenje je bilo zatvoreno za javnost pa nisu iznošeni detalji.

Branilac osuđenog Radovana, advokat Draginja Aničić najavila je žalbu na presudu, jer smatra da nema dovoljno dokaza za ovu kaznu.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Radovan je godinama seksualno zlostavljao i bludničio nad svojom pastorkom, koja je zaostala u razvoju.

- Žrtva ima određenih psihičkih problema, a tokom istrage je bila podvrgnuta detaljnom ljekarskom pregledu. Utvrđeno je da je bila žrtva seksualnog nasilja i da se nije znala i mogla braniti sama. Kada je prvi put napastovana imala je oko 15 godina - objasnili su policijski izvori. Osuđeni Radovan uhapšen je u avgustu 2014. godine.

Ovo je druga presuda zbog polnog nasilja u banjalučkom Okružnom sudu u aprilu ove godine. Početkom aprila Miroslav B. iz Prijedora osuđen je na 19 godina zatvora zbog polnog nasilja i obljube nad svojom kćerkom. Zlostavljanje je počeo 2008. godine kada je djevojčica imala 11 godina, a prestao je tek u avgustu 2014. godine, kada je i uhapšen. On je šest godina silovao svoju kćerku, koja sada ima 18 godina.

Otac

Banjalučanin D. M. (38) osuđen je u junu prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu na 15 godina zatvora zbog polnog nasilja koje je počinio nad svojom osmogodišnjom kćerkom. On je na ovu kaznu osuđen u ponovljenom postupku, jer je Vrhovni sud RS ukinuo presudu iz oktobra 2013. godine, kojom je bio osuđen na 18 godina zatvora. Slučaj je tada vraćen na novo suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana