Seks naplaćivale od 60 do 250 evra

Nebojša Tomašević
Seks naplaćivale od 60 do 250 evra

Zagreb, Banjaluka - Zagrebačka policija razbila je međunarodni lanac prostitucije i uhapsila pet osoba zbog sumnje da su veći broj djevojka iz Hrvatske, BiH i Srbije odvodili u Njemačku radi pružanja seksualnih usluga.

U akciji Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta - USKOK u petak su uhapšena četiri državljanina Hrvatske i jedan Njemačke. Njih policija tereti da su činili zločinačko udruženje koje je od 22. jula prošle do 27. januara ove godine organizovalo pružanje seksualnih usluga u Hrvatskoj i Njemačkoj. Djevojke su vrbovali u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te su ih automobilima prevozili u Njemačku ili bi im kupili autobusku kartu do odredišta. One su seksualne usluge pružale u hotelima i u nekoliko noćnih klubova u više njemačkih gradova. Cijene usluga su se kretale od 60 do 250 evra. Djevojke su pola zarađene sume davale osumnjičenima.

Kako pišu hrvatski mediji, glavni organizator grupe za podvođenje djevojaka radi prostitucije je Davor Zunec. Osim njega i državljanina Njemačke čiji identitet nije poznat uhapšeni su još Darko K., Goran G. kao i još jedna osoba. Zločinačkim udruženjem je osim Zuneca rukovodio i njemački državljanin koji ima i privremenu adresu u Hrvatskoj.

USKOK je saopštio da su djevojke tokom perioda djelovanja zločinačkog udruženja pružile najmanje 2.000 seksualnih usluga i tako zaradile blizu 166.000 maraka. Ova kriminalna grupa je radila tako što je prvo pravila album fotografija s kodnim imenima djevojaka koje su zatim objavljivali na internetu i u oglasima. Uz oglase su navodili da je potencijalnim klijentima omogućeno upoznavanje s djevojkama putem privatne komunikacije preko "čet" mesindžera. Pripadnici zločinačkog udruženja pružanje seksualnih usluga sa klijentima su dogovarali putem telefona s njemačkim pozivnim brojevima. Nakon dogovorene vrste usluge, cijene i termina klijente su upućivali u hotele i apartmane, gdje su im djevojke pružale dogovorene usluge.

Akciju razbijanja prostitucije hrvatska policija i USKOK sproveli su u saradnji sa njemačkom policijom i Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA). U razbijanju lanca prostitucije, zagrebačka policija je sarađivala i s njemačkom ambasadom u Zagrebu. U USKOK-u su kazali da ne mogu da govore detalje o ovom slučaju jer je akcija u toku. Saopštili su da je protiv četvoro uhapšenih hrvatskih državljana predložena mjera pritvora.

Policija je tokom ove akcije utvrdila da je pet uhapšenih hrvatskih državljana na identičan način organizovalo pružanje seksualnih usluga tokom 2013. na području Hrvatske i Njemačke. I ovaj put jedan od organizatora je bio Davor Zunec. On i ostali saradnicu su tada angažovali više ženskih osoba, koje su zavisno o vrsti i trajanju usluge naplaćivale od 80 do 170 evra. Osumnjičeni su u tom slučaju "zaradili" više od 80.000 maraka. Zunec je tada pušten iz pritvora na slobodu jer je položio kauciju. Riječ je o hipoteci koju je stavio na svoju kuću. Tada je osim kaucije kako bi izašao na slobodu pristao i na uslov da neće ponoviti krivično djelo.

Starlete

Među djevojkama koje su podvodili navodno ima i nekih poznatih imena u javnosti. Među njima je jedna starleta i jedna prvakinja države u bodibildingu.

Prvakinja se i prije nekoliko godina povezivala sa elitnom prostitucijom na području Zagreba. Navodno je riječ je o Alici Cvetković koja je privođena 2011. godine, a seksualne usluge je naplaćivala od 300 do 500 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana