Секс наплаћивале од 60 до 250 евра

Небојша Томашевић
Секс наплаћивале од 60 до 250 евра

Загреб, Бањалука - Загребачка полиција разбила је међународни ланац проституције и ухапсила пет особа због сумње да су већи број дјевојка из Хрватске, БиХ и Србије одводили у Њемачку ради пружања сексуалних услуга.

У акцији Уреда за сузбијање корупције и организованог криминалитета - УСКОК у петак су ухапшена четири држављанина Хрватске и један Њемачке. Њих полиција терети да су чинили злочиначко удружење које је од 22. јула прошле до 27. јануара ове године организовало пружање сексуалних услуга у Хрватској и Њемачкој. Дјевојке су врбовали у Хрватској, БиХ и Србији те су их аутомобилима превозили у Њемачку или би им купили аутобуску карту до одредишта. Оне су сексуалне услуге пружале у хотелима и у неколико ноћних клубова у више њемачких градова. Цијене услуга су се кретале од 60 до 250 евра. Дјевојке су пола зарађене суме давале осумњиченима.

Како пишу хрватски медији, главни организатор групе за подвођење дјевојака ради проституције је Давор Зунец. Осим њега и држављанина Њемачке чији идентитет није познат ухапшени су још Дарко К., Горан Г. као и још једна особа. Злочиначким удружењем је осим Зунеца руководио и њемачки држављанин који има и привремену адресу у Хрватској.

УСКОК је саопштио да су дјевојке током периода дјеловања злочиначког удружења пружиле најмање 2.000 сексуалних услуга и тако зарадиле близу 166.000 марака. Ова криминална група је радила тако што је прво правила албум фотографија с кодним именима дјевојака које су затим објављивали на интернету и у огласима. Уз огласе су наводили да је потенцијалним клијентима омогућено упознавање с дјевојкама путем приватне комуникације преко "чет" месинџера. Припадници злочиначког удружења пружање сексуалних услуга са клијентима су договарали путем телефона с њемачким позивним бројевима. Након договорене врсте услуге, цијене и термина клијенте су упућивали у хотеле и апартмане, гдје су им дјевојке пружале договорене услуге.

Акцију разбијања проституције хрватска полиција и УСКОК спровели су у сарадњи са њемачком полицијом и Државном агенцијом за истраге и заштиту БиХ (SIPA). У разбијању ланца проституције, загребачка полиција је сарађивала и с њемачком амбасадом у Загребу. У УСКОК-у су казали да не могу да говоре детаље о овом случају јер је акција у току. Саопштили су да је против четворо ухапшених хрватских држављана предложена мјера притвора.

Полиција је током ове акције утврдила да је пет ухапшених хрватских држављана на идентичан начин организовало пружање сексуалних услуга током 2013. на подручју Хрватске и Њемачке. И овај пут један од организатора је био Давор Зунец. Он и остали сарадницу су тада ангажовали више женских особа, које су зависно о врсти и трајању услуге наплаћивале од 80 до 170 евра. Осумњичени су у том случају "зарадили" више од 80.000 марака. Зунец је тада пуштен из притвора на слободу јер је положио кауцију. Ријеч је о хипотеци коју је ставио на своју кућу. Тада је осим кауције како би изашао на слободу пристао и на услов да неће поновити кривично дјело.

Старлете

Међу дјевојкама које су подводили наводно има и неких познатих имена у јавности. Међу њима је једна старлета и једна првакиња државе у бодибилдингу.

Првакиња се и прије неколико година повезивала са елитном проституцијом на подручју Загреба. Наводно је ријеч је о Алици Цветковић која је привођена 2011. године, а сексуалне услуге је наплаћивала од 300 до 500 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана