Шефица у маркету узимала себи робу, па натјерала раднике да плате мањак

Шефица у маркету узимала себи робу, па натјерала раднике да плате мањак 13.12.2017 12:18 | nezavisne.com

Фото: Н.Н. ђ Пријављена шефица у маркету: Узимала себи робу, па натјерала раднике да плате мањак

Козарска Дубица - Полиција је тужилаштву пријавила Биљану Ћ. (44) из Козарске Дубице, пословођу у маркету „Супер Корт“ у овом граду, осумњичену да је робу узимала себи, те затим, између осталог, натјерала поједине раднике да плате мањак, сазнају „Независне“ незванично.

Извјештај, поднесен Окружном јавном тужилаштву Приједор, терети је за злоупотребу положаја одговорног лица, али и за проневјеру.

Из Полицијске управе Приједор, уз навођење иницијала, наведено је да је током криминалистичке обраде утврђено је да осумњичена, од 7. новембра прошле до 2. октобра ове године, радећи као пословођа, узимала за себе, без плаћања, трговачку робу.

Односи се то на артикле и прехрамбене производе, који су били намијењени за продају у маркету, а што је за посљедицу имало мањак робе, у укупном износу од 7.368 КМ.

„Осумњичено лице је даље, злоупотребљавајући положај одговорног лица, принудило поједине раднике маркета да уплате одређене новчане износе за настали мањак робе, те да сачине лажне записнике о добављачу, правдајући мањак робе истеком рока трајања“, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Дакле, укупна атеријална штета износи 7.368 КМ, од чега је за 6.421 КМ оштећен маркет, а 947 КМ на штету радника.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица