Седамнаестогодишњак се отровао наркотицима?

nezavisne.com
Седамнаестогодишњак се отровао наркотицима?

Добој - Седамнаестогодишњи Белмин Табаковић, чије је тијело јутрос нађено између једне зграде и трговачког центра у центру Добоја, све су прилике, отровао се неким опијатом, а шта је тачан узрок смрти, биће познато након токсиколошке анализе, која ће бити извршена у надлежним установама.

Патолог Љубомир Цуркић је након што је обавио обдукцију за “Независне” изјавио да на тијелу малољетника није пронашао повреде, али да без налаза токсиколошких анализа не може да утврди тачан узрок смрти.

“Они су наводно пили цијелу ноћ и он је само пао. Отровао се нечим. Могуће је и да га је издало срце. Ако је имао аритмију, алкохол је могао изазвати такав исход”, казао је Цуркић.

На наше питање да ли је могуће да су наркотичка средства узроковала смрт седамнаестогодишњака, он је одговорио да је могуће, али да то треба да се утврди анализама које ће бити обављене у надлежним установама у Новом Саду или Београду.

Седамнаестогодишњак је непосредно пред смрт у пасажу између једне стамбене зграде и трговачког центра у центру Добоја био са друговима, гдје су наводно осим алкохола конзумирали и наркотике.

Управо због тога је та локација, иначе позната као окупљалиште младих склоних испијању алкохола у ситним ноћним сатима, и у петак ујутро била ограђена жутом траком јер су инспектори трагали за доказним материјалом који би им могао послужити да расвијетле овај случај.

“Саслушавамо свједоке, лица која су била присутна. Значи, прикупљамо све могуће информације”, казао је Слободан Радинковић, начелник Полицијске управе Добој.

Тијело младића на степеништу испред трговачке радње на улазу у пијацу су у ноћи између четвртка на петак око 1.45 уочили запослени у Служби хитне помоћи Дома здравља, те су о томе одмах обавијестили полицију.

“Полицијски службеници су обезбиједили лице мјеста до јутарњих часова. У петак ујутро су припадници Сектора криминалистичке полиције ПУ Добој са поступајућим тужиоцем Окружног тужилаштва извршили увиђај”, рекао је Радинковић, те на наше питање да ли је малољетник одраније познат полицији и да ли је у казненој евиденцији, одговорио да нема информацију да је малољетник раније имао сусрета са полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана