Saslušano još pet zubara, objavljena imena

Srna
Saslušano još pet zubara, objavljena imena

Banjaluka - Pripadnici Policijske uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa više policijskih uprava, a pod nadzorom nadležnih tužilaštava, u nastavku akcije “Blutut”, usmjerenoj protiv nezakonitog pružanja stomatoloških usluga i ilegalne izrade zubnih proteza, danas su ispitali još pet osoba.

Danas suispitane osobe  inicijala R.V. (1960), S.G. (1968), M.K. (1975), T.K. (1974) i G.Š. (1975), a “Srna” nezvanično saznaje da je riječ o Raković Vesni, Snežani Golijanin, Marijani Kovačević, Tanji kosovski i Gorici Šupeti.

Juče su saslušane 22 osobe iz Banjaluke, Prnjavora, Prijedora, Doboja, Trebinja, Gacka, Bileće, Nevesinja i Foče. Srna navodi da su juče ispitani: Neven Đurđić, Duško Medić, Klaudija Kuzmanović, Željko Stojanović, Dragan Trivalić, Dragan Marjanović, Tibor Marić, Lazo Vojnović, Siniša Jovanović, Telivanka Kisić Okuka, Đorđo Lero, Dragan Ninković, Vasiljka Kulić, Đuro Masleša, Mihajlo Vujović, Grozda Samardžić, Snežana Damjanac, Jela Vujović, Aleksandra Mastilović, Veliša Mirković, Dragomir Vujović i Aleksandar Lero.

Policija je izvršila pretrese na više od 30 lokacija u pomenutim gradovima, a u svim pretresima su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela “Neovlašteno pružanje medicinskih usluga”.

Takođe je pronađeno i 12 stomatoloških ordinacija, te 12 laboratorija za izradu stomatološko-protetičkih pomagala, iz kojih je oduzeta kompletna oprema, predmeti i repromaterijal.

“S obzirom da su pretresi još uvijek u toku, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nadležnim tužilaštvima, biće podnesen Izvještaj za počinjena krivična djela”, navode u MUP-u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana