Саслушано још пет зубара, објављена имена

Срна
Саслушано још пет зубара, објављена имена

Бањалука - Припадници Полицијске управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са више полицијских управа, а под надзором надлежних тужилаштава, у наставку акције “Блутут”, усмјереној против незаконитог пружања стоматолошких услуга и илегалне израде зубних протеза, данас су испитали још пет особа.

Данас суиспитане особе  иницијала Р.В. (1960), С.Г. (1968), М.К. (1975), Т.К. (1974) и Г.Ш. (1975), а “Срна” незванично сазнаје да је ријеч о Раковић Весни, Снежани Голијанин, Маријани Ковачевић, Тањи косовски и Горици Шупети.

Јуче су саслушане 22 особе из Бањалуке, Прњавора, Приједора, Добоја, Требиња, Гацка, Билеће, Невесиња и Фоче. Срна наводи да су јуче испитани: Невен Ђурђић, Душко Медић, Клаудија Кузмановић, Жељко Стојановић, Драган Тривалић, Драган Марјановић, Тибор Марић, Лазо Војновић, Синиша Јовановић, Теливанка Кисић Окука, Ђорђо Леро, Драган Нинковић, Васиљка Кулић, Ђуро Маслеша, Михајло Вујовић, Грозда Самарџић, Снежана Дамјанац, Јела Вујовић, Александра Мастиловић, Велиша Мирковић, Драгомир Вујовић и Александар Леро.

Полиција је извршила претресе на више од 30 локација у поменутим градовима, а у свим претресима су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела “Неовлаштено пружање медицинских услуга”.

Такође је пронађено и 12 стоматолошких ординација, те 12 лабораторија за израду стоматолошко-протетичких помагала, из којих је одузета комплетна опрема, предмети и репроматеријал.

“С обзиром да су претреси још увијек у току, након комплетирања и документовања предмета, надлежним тужилаштвима, биће поднесен Извјештај за почињена кривична дјела”, наводе у МУП-у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана