Сарајка ухапшена због остављања бебе у контејнеру

Сарајка ухапшена због остављања бебе у контејнеру 03.01.2018 16:27 | N1

Сарајево – Џ. Б. (рођена 1979.) из Сарајева ухапшена је данас због сумње да је оставила бебу у контејнеру у овом граду.

Иста је предата у просторије Јединице за осигурање објеката и задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево. Полицијски службеници Управе полиције овог Министарства настављају рад на расвјетљавању и документовању описаног кривичног дјела.

"Џ.Б. је ухапшена због сумње да је починила кривично дјело напуштање дјетета. Службеници Управе полиције наставиће рад на расвјетљавању и документовању овог дјела", наведено је у саопштењу.

Подсјећамо, у недјељу 31. децембра у 17.25 сати у улици Кошево, општина Центар Сарајево, у контејнеру је пронађено напуштено новорођенче. О догађају је обавијештен тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву.

Увиђај су обавили полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево. Пронађено новорођенче је хоспитализовано на Клиници за педијатрију, Клиничког центра у Сарајеву.

Како је јавности познато савјесни грађанин који је примијетио бебу у контејнеру је позвао МУП КС. Први су реаговали припадници Полицијске станице Центар Аднан Турчало и Мидхат Хоџић, који су правовременом реакцијом спријечили теже посљедице по здравље бебе, која је након интервенције особља Хитне помоћи предата у надлежност Клинике за педијатрију.

"Када смо бебу преузели била је благо потхлађена, али није имала по живот и здравље опасних посљедица. Пружили смо јој сву потребну његу и она ће до даљњег остати на нашој клиници, док надлежне социјалне службе не пронађу адекватно рјешење за бебу. Дијете је отпуштено из породилишта јер је имало увезану пупковину, и била је умотана у двије декице што говори да је мајка жељела сачувати од хладноће", објаснило је медицинско особље Клинике за педијатрију.

"Како налаже процедура у оваквим случајевима дјетету прво треба дати име и утврдити му јединствени матични број. Након тога се тражи најбоље могуће рјешење за дијете, а то је према нашим процјенама хранитељска породица. Пошто је беба нађена на подручју опћине Центар надлежност за њено збрињавање ће имати Служба социјалне заштите ове опћине", објаснио је директор Поџо.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица