Сарајка ухапшена због остављања бебе у контејнеру

N1
Сарајка ухапшена због остављања бебе у контејнеру

Сарајево – Џ. Б. (рођена 1979.) из Сарајева ухапшена је данас због сумње да је оставила бебу у контејнеру у овом граду.

Иста је предата у просторије Јединице за осигурање објеката и задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево. Полицијски службеници Управе полиције овог Министарства настављају рад на расвјетљавању и документовању описаног кривичног дјела.

"Џ.Б. је ухапшена због сумње да је починила кривично дјело напуштање дјетета. Службеници Управе полиције наставиће рад на расвјетљавању и документовању овог дјела", наведено је у саопштењу.

Подсјећамо, у недјељу 31. децембра у 17.25 сати у улици Кошево, општина Центар Сарајево, у контејнеру је пронађено напуштено новорођенче. О догађају је обавијештен тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву.

Увиђај су обавили полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево. Пронађено новорођенче је хоспитализовано на Клиници за педијатрију, Клиничког центра у Сарајеву.

Како је јавности познато савјесни грађанин који је примијетио бебу у контејнеру је позвао МУП КС. Први су реаговали припадници Полицијске станице Центар Аднан Турчало и Мидхат Хоџић, који су правовременом реакцијом спријечили теже посљедице по здравље бебе, која је након интервенције особља Хитне помоћи предата у надлежност Клинике за педијатрију.

"Када смо бебу преузели била је благо потхлађена, али није имала по живот и здравље опасних посљедица. Пружили смо јој сву потребну његу и она ће до даљњег остати на нашој клиници, док надлежне социјалне службе не пронађу адекватно рјешење за бебу. Дијете је отпуштено из породилишта јер је имало увезану пупковину, и била је умотана у двије декице што говори да је мајка жељела сачувати од хладноће", објаснило је медицинско особље Клинике за педијатрију.

"Како налаже процедура у оваквим случајевима дјетету прво треба дати име и утврдити му јединствени матични број. Након тога се тражи најбоље могуће рјешење за дијете, а то је према нашим процјенама хранитељска породица. Пошто је беба нађена на подручју опћине Центар надлежност за њено збрињавање ће имати Служба социјалне заштите ове опћине", објаснио је директор Поџо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана