Сарајка Зграбила нож и зарила га супругу у груди

nezavisne.com
Сарајка Зграбила нож и зарила га супругу у груди

Сарајево - Потврђена је оптужница која Мерзију Делалић (56) из Сарајева терети да је супруга Сеада (57) прољетос убила заривши му нож у горњи лијеви дио грудног коша.

Оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево аминовао је тамошњи Кантонални суд, тако да би Делалићева, која није осуђивана, ускоро требало да се нађе на оптуженичкој клупи.

Она је ухапшена 17. априла у 10 сати, а налази се у притвору који може да траје до 15. јула или до друге одлуке суда. Терете је да је свог животног сапутника убила непуних десет сати прије хапшења.

"Око 0.10 у Сарајеву, у Улици др Јусуфа Тановића, у приземљу куће, након краће препирке са својим супругом, док су били у кухињи, узела је кухињски нож са судопера, укупне дужине 23 цм и оштрицом дужине 12,5 цм", наводи се у оптужници.

Додаје се да је била свјесна да таквим ножем може Сеада усмртити.

"Док је била лицем у лице насупрот њега, десном руком, са замахом јаког интензитета, ножем му је задала смртоносну повреду", пише у оптужници.

Додаје се да му је нанијела прободну рану дужине канала 11 цм, усљед чега је он 50 минута касније умро у Одјељењу за ургентну медицину Опште болнице.

Њихове комшије су, када се злочин десио, испричале да су шокиране, те додале да у ноћи када су се у њиховој близини догађали страва и ужас ништа нису видјеле.

Сусједи не поричу да је Сеад у посљедње вријеме био склон алкохолу, па су се могле често чути свађе брачног пара. Кажу да је Сеад годинама био конобар у једном познатом ресторану.

"Диван човјек је био, често сам му говорио да је највећи господин у махали, тако га је било лијепо видјети у одијелу и кравати. Ма, увијек је био сређен", испричао је раније један од комшија, који је додао да у вријеме убиства ништа сумњиво није чуо.

Ипак, његова комшиница је чула свађу из куће гдје се убиство догодило.

"Да, чула сам његов глас, као да је свађа била, али нисам видјела ни полицију нити било шта", рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана