Сарајевски репер Сајфер у теренцу шверцовао пет килограма сканка

Avaz.ba
Сарајевски репер Сајфер у теренцу шверцовао пет килограма сканка

Источно Сарајево - Окружни суд у Источном Сарајеву потврдио је оптужницу против сарајевског репера Аднана Никшића (26), познатог као Сајфер, који је ухапшен са пет килограма сканка.

Никшићу се на терет ставља кривично дјело неовлаштена производња и промет дрогом, за које је Кривичним закоником Републике Српске запријечена казна од пет до 15 година затвора. Едис Мустафић, бранилац Никшића, каже да му је оптужница јучер достављена.

- Оптужница је потврђена 7. фебруара и односи се на неовлаштени промет марихуаном, која је приликом хапшења пронађена у возилу мог клијента - рекао је Мустафић.

Сајфер је ухапшен 11. јануара на аутобуској станици у Лукавици, кад је претресом његовог теренца BMW X5 полиција пронашла пет килограма сканка. Дрога је откривена у црном коферу, који је затечен у пртљажнику теренца, а у њему се налазило пет пакета сканка. Репера су пресрели истражиоци Управе за организирани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који су од колега из МУП-а Кантона Сарајево добили дојаву да се у улици Петра Мандића припрема примопредаја дроге те је осумњичени ухваћен у замку.

Пет пакета сканка налазила се у црном коферу

Послије хапшења, Сајфер је провео мјесец иза решетака, а након што је оптужница потврђена, притвор му је укинут и пуштен је да се брани са слободе.  Сарајевски полицајци су, након хапшења Аднана Никшића, привели и његовог брата Алију Никшића. Претресом његове куће и аутомобила Форд Фиеста у општини Илиџа пронађени су 4,5 килограма сканка и оружје. Овај предмет у надлежности је Кантоналног тужилаштва у Сарајеву. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана