Sarajevski Boni i Klajd“ pali u tramvaju

Nevena Bunić
Sarajevski Boni i Klajd“ pali u tramvaju

Sarajevo - Lejla Muhović (22) i Hakija Hasić (24) iz Sarajeva uhapšeni su nakon što su uz prijetnju oružjem opljačkali prodavnicu „Blok market“ u ulici Alifikovac.

Razbojništvo se desilo u utorak u 19.20 časova kada je maskirana Lejla sa svojim partnerom prijeteći vatrenim oružjem od prodavačice ukrala određenu količinu novca.

Par je poslije krađe pobjegao. Ubrzo je alarmirana sarajevska policija, koja je poslije samo 15 minuta razbojnike uhapsila u tramvaju u ulici Mustafe Bašeskije. Pretresom Muhovićeve i Hasića policija je pronašla plijen, ali i određenu količinu droge.

- Lica L. M. i H. H. lišena su slobode zbog sumnje da su počinila razbojništvo, te zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge. Nije utvrđena tačna količina novca koju su ukrali - rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Muhovićeva je od ranije poznata sarajevskoj policiji. Ona je 2015. godine slučajno pištoljem ubila svog tadašnjeg momka Adisa Đorćijevića (32).

On je navodno ugurao Lejlu u „škodu“, pa su se uputili u nepoznatom pravcu. Policija je dobila prijavu o otmici i krenula u filmsku potjeru. Došlo je do razmjene vatre između policije i Adisa, a mladić je stradao od metka iz svog „škorpiona“ dok se sa Lejlom otimao za pištolj.

U pucnjavi je lakše ranjena i Lejla, koja je kasnije oslobođena krivične odgovornosti za ubistvo. Ubijeni Adis bio je odranije poznat policiji po krivičnim djelima i hapšen je zbog trgovine narkoticima.

Prema nezvaničnim informacijama, i Hasić ima debeo policijski dosije.

Sličan slučaj u Sarajevu se desio prije samo mjesec, kada su uhapšeni Alem Gadžo (26) i Ema Ljajić (19) nakon što su maskirani uz prijetnju oružjem opljačkali prodavnicu „Amiko komerc“ u Novopazarskoj ulici u ovom gradu.

Dvojac je radnici zaprijetio oružjem i od nje oteo pazar. Zatim su sjeli u „tojotu“ i pobjegli.

Međutim, ni oni nisu daleko odmakli, jer ih je policija uhapsila samo 20 minuta nakon pljačke u ulici Ferida Srnje. Vozilom je upravljao mladić, a djevojka je bila na mjestu suvozača.

Opljačkali kladionicu

Mostarska policija traga za razbojnicima koji su u utorak uveče prijeteći pištoljem od radnice oteli novac iz kladionice „Premijer“ u ulici Mozaljice. 

- Utvrđeno je da su u kladionicu ušle dvije maskirane osobe, te prijeteći vatrenim oružjem otele novac, a potom pobjegle u nepoznatom pravcu - saopštili su u mostarskoj policiji.

O slučaju je upoznat i dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i Odjeljenje kriminalističke policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana