Sarajevo: Sulejmanović ubio mladića hicem u leđa

Nebojša Tomašević foto: klix.ba
Sarajevo: Sulejmanović ubio mladića hicem u leđa

Sarajevo - Dalibor Sulejmanović iz Sarajeva uhapšen je u četrvrak zbog sumnje da je hicima iz puške usmrtio sugrađanina Harisa Selmana (23) u ulici Emira Bogunića Čarlija u sarajevskom naselju Ilidža.

Ubistvo je počinjeno u noći između srijede i četvrtka u blizini zgrade stare željezničke stanice, a Selmanovo tijelo ubica je ostavio u žbunju pored ulice.

Tijelo ubijenog u četvrtak ujutro uočio je građanin Sarajeva koji je krenuo na posao.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da je policija oko 6.30 časova obaviještena da se u ulici Emira Bogunića Čarlija nalazi tijelo mlađeg muškarca.

- Na mjesto događaja policija je uputila više patrola, a stigli su i ljekari i hitna pomoć. Utvrđeno je da je muškarac ubijen. Angažovan je sudski vještak medicinske struke - rekli su u policiji, ali nisu mogli da otkrivaju druge detalje.

Izvor blizak istrazi je rekao da je policija nekoliko časova poslije ubistva prvo privela Aišu, Roberta i Ramba S., koji su stanovali u zgradi stare željezničke stanice.

- Daljom istragom je ustanovljeno da je Selmana s leđa iz puške ubio Dalibor Sulejmanović. Policija ga je pronašla, kao i oružje kojim je počinjeno ubistvo. Motivi ubistva biće naknadno utvrđeni, poslije saslušanja svjedoka i sprovedenih drugih istražnih radnji - kazao je ovaj izvor.

Jedan od mještana Ilidže, ne želeći da se predstavi, rekao je da je u četvrtak oko 2.30 časova čuo prepirku iza zgrade stare željezničke stanice.

- Iznenada se čula pucnjava. Prvo jedan hitac, potom još dva ili tri hica, a zatim se sve utišalo. Ujutro su mi policajci pokucali na vrata i pitali da li mi je poznato nešto u vezi s ovim ubistvom - rekao je ovaj mještanin Ilidže.

Vlasnici poslovnih objekata u blizini mjesta ubistva duže vrijeme upućivali su žalbe opštinskim službama zbog napuštenog devastiranog objekta u ulici Emira Bogunića Čarlija. Istakli su da se u tom objektu okupljaju svakakve osobe i narkomani.

Droga

Prema nezvaničnim informacijama, Haris Selman odranije je poznat policiji zbog korišćenja droge.

Izvor blizak istrazi je rekao da je on bio bolestan od šizofrenije. Nedavno je bio i na liječenju od zavisnosti od droga u Zavodu za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana