Сарајево: Сулејмановић убио младића хицем у леђа

Небојша Томашевић фото: klix.ba
Сарајево: Сулејмановић убио младића хицем у леђа

Сарајево - Далибор Сулејмановић из Сарајева ухапшен је у четрврак због сумње да је хицима из пушке усмртио суграђанина Хариса Селмана (23) у улици Емира Богунића Чарлија у сарајевском насељу Илиџа.

Убиство је почињено у ноћи између сриједе и четвртка у близини зграде старе жељезничке станице, а Селманово тијело убица је оставио у жбуњу поред улице.

Тијело убијеног у четвртак ујутро уочио је грађанин Сарајева који је кренуо на посао.

Из МУП-а Кантона Сарајево потврђено је да је полиција око 6.30 часова обавијештена да се у улици Емира Богунића Чарлија налази тијело млађег мушкарца.

- На мјесто догађаја полиција је упутила више патрола, а стигли су и љекари и хитна помоћ. Утврђено је да је мушкарац убијен. Ангажован је судски вјештак медицинске струке - рекли су у полицији, али нису могли да откривају друге детаље.

Извор близак истрази је рекао да је полиција неколико часова послије убиства прво привела Аишу, Роберта и Рамба С., који су становали у згради старе жељезничке станице.

- Даљом истрагом је установљено да је Селмана с леђа из пушке убио Далибор Сулејмановић. Полиција га је пронашла, као и оружје којим је почињено убиство. Мотиви убиства биће накнадно утврђени, послије саслушања свједока и спроведених других истражних радњи - казао је овај извор.

Један од мјештана Илиџе, не желећи да се представи, рекао је да је у четвртак око 2.30 часова чуо препирку иза зграде старе жељезничке станице.

- Изненада се чула пуцњава. Прво један хитац, потом још два или три хица, а затим се све утишало. Ујутро су ми полицајци покуцали на врата и питали да ли ми је познато нешто у вези с овим убиством - рекао је овај мјештанин Илиџе.

Власници пословних објеката у близини мјеста убиства дуже вријеме упућивали су жалбе општинским службама због напуштеног девастираног објекта у улици Емира Богунића Чарлија. Истакли су да се у том објекту окупљају свакакве особе и наркомани.

Дрога

Према незваничним информацијама, Харис Селман одраније је познат полицији због коришћења дроге.

Извор близак истрази је рекао да је он био болестан од шизофреније. Недавно је био и на лијечењу од зависности од дрога у Заводу за алкохолизам и друге токсикоманије Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана