Sarajevo: Pucali na policiju i probili blokadu

Nebojša Tomašević
Sarajevo: Pucali na policiju i probili blokadu

Sarajevo - Dvojica kradljivaca automobila pucali su na policiju i prilikom bijega probili su policijsku blokadu u sarajevskoj ulici Zmaj od Bosne.

Dvojac je u pomenutoj ulici obijao "audija Q7". Kada je na lice mjesta stigla policija u blizini "audija" pronašla kradljivce u  BMW X5, koji su se odmah dali u bijeg.

Policija je  službenim vozilom "nisan" blokirala dio parkinga kako bi spriječila dvojac da pobjegnu. Tom prilikom jedan od kradljivaca je iz BMW-a pucao na policiju, nakon čega su policajci uzvratili paljbu.

Zatim su lopovi jureći velikom brzinom BMW-om udarili u policijska vozila, probili blokadu i pobjegli.

- Policijski kao i automobil "audi" koji je bio tu u ovom naletu su dosta oštećeni. Pokrenuta je obimna istraga  ovog događaja u cilju identifikovanja i pronalaska počinilaca. Više detalja ne možemo da otkrivamo - rečeno je u sarajevskoj policiji i dodaju da se ovaj nemili događaj dogodio u subotu oko pola jedan, te da su tri policajca lakše povrijeđena tokom razbijanja  blokade.

Lopovi, pljačkaši i mafijaši u Sarajevu sve češće potežu za oružjem kada ih policija ili neko od radnika  obezbjeđenja uhvati na djelu. Krajem septembra ove godine prilikom pljačke trgovine "Amko Komerc" u ulici Iza Begluka u razmijeni vatre lopova i radnika obezbjeđenja ranjena su dva razbojnika i šef obezbjeđenja, koji je zatekao lopove u pljački. Posljednji ozbiljniji slučaj razmjene vatre  između policajaca i kriminalaca dogodio se 29. jula na putu od Vraca ka Trebeviću. Ovom prilikom  poginuo je Adis Đorđijević koji je  na Grbavici oteo djevojku, a potom pucao na policiju koja ga je progonila. Policija mu je uzvratila na vatru, a Đorđijević je u mjestu Miljevići kod Istočnog Sarajeva sletio i utvrđeno je da je pogođen hicem. Prvo se mislilo da ga je usmrtila policija, ali je istragom utvrđeno da je on ubijen iz svog pištolja s kojim je i pucao na policajce. Pretpostavlja se da se slučajno sam pogodio dok je držeći pištolj bježao od policije.

Krađe vozila

Prema podacima MUP-a Kantona Sarajevo u prvih šest mjeseci ove godine ukradeno je  364 vozilo na području ovog kantona.

Od tog broja vlasnicima je vraćeno 100 automobila, od kojih su dva vraćena nakon davanja otkupnine. U sarajevskoj policiji kažu da je broj ukradenih vozila u padu u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana