Sarajevo: Nepokretna starica izgorjela u stanu

Sanja Amidžić
Sarajevo: Nepokretna starica izgorjela u stanu

Sarajevo - Nepokretna starica Fatima Džindo (80) iz Sarajeva juče je izgorjela u požaru, koji je izbio u njenom stanu u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Vatra je planula nešto prije osam časova u stambenoj zgradi u Bosanskoj ulici na broju 13.

Da se nešto u zgradi događa primijetile su komšije, vidjevši da iz stana Fatime Džindo kroz prozor kulja gust crni dim. Odmah su pozvali sarajevske vatrogasce i policiju, koji su ubrzo stigli na lice mjesta.

Požar je lokalizovan oko 8.30 časova, a po ulasku u stan pronađeno je ugljenisano tijelo starice.

Šta je uzrok ovog požara juče niko od nadležnih nije mogao sa sigurnošću da kaže. Prema pričama komšija, nesrećna starica živjela je sama u stanu i bila je strastveni pušač, zbog čega sumnjaju da je vatru izazvala neugašena cigareta. Kako su ispričali, u njenom stanu i ranije su izbijali manji požari, upravo zbog neugašenih opušaka.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo juče su potvrdili da se dogodio požar u kojem je nastradala jedna osoba i da će više informacija biti poznato narednih dana, dok bude završena istraga.

Da su starije osobe česte žrtve požara govori i podatak da se u septembru prošle godine u požaru ugušila Mulija Bičakčić (79). Njenu kuću, u sarajevskom naselju Kovači, zahvatila je vatrena stihija nakon što je starica ostavila upaljenu cigaretu. Vatra je tada uništila njenu kuću i proširila se na dvije susjedne kuće.

Iste sudbine bila je i Milka Banjanin (64), koja se ugušila u požaru koji je prije oko godinu izbio u njenoj sobi u Domu penzionera u Istočnom Sarajevu. U ovom požaru tada je povrijeđena Persa Škipina, koja je, zajedno sa Banjaninovom, ležala u sobi.

Vatra je navodno izazvana upaljačem, čiji je plamen zahvatio posteljinu i dušek na kojem je ležala nepokretna Banjaninova.

Spaljena kuća

Kuća Hasiba Halilagića iz Izačića kod Bihaća izgorjela je proteklog vikenda. Povrijeđenih nije bilo.

Porodica Halilagić, u kojoj je i troje djece, ostala je bez krova nad glavom. Glavni problem nakon izbijanja požara bio je što u to vrijeme u Izačiću nije bilo vode, zbog čega je gašenje vatre bilo onemogućeno. Šta je uzrok požara, biće poznato nakon istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana